1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Kızıl Goncalar dizisindeki kırbaç sahnesi olay oldu!
Kızıl Goncalar dizisindeki kırbaç sahnesi olay oldu!

Kızıl Goncalar dizisindeki kırbaç sahnesi olay oldu!

Kızıl Goncalar dizisindeki kırbaç sahnesi olay oldu! İsmailağa Cemaati harekete geçti, RTÜK'ten açıklama geldi

A+A-

Erzurum Güncel- Fox TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar dizisi ilk bölümüyle ekranlara gelirken, sosyal medyada adeta 'kıyamet' koptu. Beğenildiği kadar tepki de toplayan dizi İsmailağa Cemaatini de ayaklandırdı. Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz'in olduğu dizide özellikle kırbaç sahnesi olay olurken, 'dizi son bulsun' çağrılarının ardından RTÜK'ten açıklama geldi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Şikayetler incelemeye alındı" açıklamasını yaptı.

Kızıl Goncalar dizisi yayımlandığı ilk bölümüyle gündem yarattı. Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın paylaştığı dizi 18 Aralık Pazartesi günü FOX TV'de yayınlandı. Yıllar sonra setlere geri dönen Özgü Namal, dizide Meryem Tezel karakterine hayat verirken, Özcan Deniz ise Levent Alkanlı karakteriyle karşımıza çıktı.

Kadrosunda Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş ve Esma Yılmaz gibi isimlerin olduğu dizi yayımlandığı ilk bölümün ardından beğenildiği kadar tepki de topladı.

KIRBAÇ SAHNESİ OLAY OLDU

 KIRBAÇ SAHNESİ OLAY OLDU

Kızıl Goncalar dizisinin ikinci bölüm ön izlemesi ise adeta 'kıyamet' kopardı. Yayınlanan ön izlemedeki kırbaç sahnesi sosyal medyada gündem oldu.

Yayınlanan görüntülerde Meryem'in eşi Naim, zina yapıp bunu eşine itiraf ediyor. Zina yaptığı için eşinden kendisini kırbaçlamasını ve bunu hak ettiğini söylüyor.

Meryem'in 'Bunu bana yaptırma' demesi sonrasında gelişen olaylarda Meryem, zina yaptığı için eşini kırbaçlıyor.

Ön izlemenin yayınlanmasının ardından dizi, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında kısa sürede yerini alırken; tepkiler de peş peşe geldi.

İSMAİLAĞA CEMAATİ DE HAREKETE GEÇTİ

İSMAİLAĞA CEMAATİ DE HAREKETE GEÇTİ

İsmailağa Cemaati dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

Paylaşımda şöyle denildi:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

ŞİKAYET YAĞDI

 ŞİKAYET YAĞDI

Dizinin kaldırılması için sosyal medya ve WhatsApp gruplarında kampanya başlatıldı. Gruplarda İslam'ın kötü gösterildiği gerekçesiyle RTÜK'e şikayet yapılması için çağrıda bulunuluyor.

RTÜK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

RTÜK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, Twitter hesabından dizinin incelendiğini ifade etti.

 

Şahin, "FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.