1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!
Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!

Çadır satışı sonrası çok eleştirilmişti... Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!

A+A-

Erzurum Güncel- Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kınık'ın Kızılay Genel Kurulu'nda tekrar aday olmayacağı öğrenildi.

Halk TV'nin son dakika haberine göre; son dönemde skandallarla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kızılay'a ilişkin yaptığı açıklamada "Üzüldüm" ifadesini kullanmıştı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından çadır satmasıyla gündeme gelen ve adı bir çok skandala karışan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti.

İlk iş Twitter'da değişikliğe gitti

Kınık'ın Twitter'daki hesabında da değişikliğe gittiği görüldü. Kınık; "Kızılay Genel Başkanı" şeklindeki profil açıklamasını, "Kızılay Gönüllüsü" olarak değiştirdi.

kerem-kinik-kizilay.jpg

Kınık daha sonra Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver! İsra 80" paylaşımında bulundu.

Erdoğan 'ciddi manada üzüldüğünü' açıklamıştı

Bir süredir iktidar kanadından isimlerin de eleştirdiği Kınık için son açıklama dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti.

Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi" demişti.

"İstifa edersem kaos olur" demişti

Kınık, deprem felaketinin ardından TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda geçen mart ayında bir sunum yapmıştı. Kınık, istifa edip etmeyeceğine yönelik kendisine yöneltilen sorulara, "Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur" yanıtını vermişti.

Kınık şunları söylemişti:

"- Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı'nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP'a göndermeyin derdim.

- Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük."

 

KAYNAK: halktv.com.tr

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.