1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kopya çektim FETÖ davalarını da ByLock’tan sızdırdım
Kopya çektim FETÖ davalarını da ByLock’tan sızdırdım

Kopya çektim FETÖ davalarını da ByLock’tan sızdırdım

Erzurum'a çağrıldım. Önce bir yemin okutup sonra soruları verdiler. Baktığım davaların bilgilerini ByLock üstünden örgüte gönderdim

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara'da görülen "Avukatlıktan Hâkimliğe Geçiş Sınavı"na ilişkin davaya sanık itirafları damga vurdu. 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki özel duruşmada çözülen sanık Mehmet Ali G., "Soruları sınavdan önce aldım. ByLock programını da indirip kullandım" dedi. 2012'deki sınava ilişkin davada, 1 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Mehmet Ali G. adlı sanık itirafçı olmak için mahkemeye dilekçe yazdı. ByLock listesinde ve örgüt içinde irtibat kurduğu FETÖ mensuplarını isim isim mahkemeye bildiren sanık, başvurusu üzerine mahkemenin açtığı özel celsede sınav yolsuzluğunu şöyle anlattı:

 ÖNCE YEMİN SONRA SORULAR:
Sınava bir gün kala örgüt abisi beni arayarak Erzurum'a gelmemi istedi. Erzurum'da FEM dershanesinin idari binasında buluştuk. Sonra beni eski bir binaya götürdü. Bana yanındaki kâğıdı okutarak yemin ettirdi. İçinde soru bulunan 2 sayfa verdi. Kâğıtta hukuk sınavına yönelik sorular olduğunu gördüm. Sorular işaretliydi. Hukuk usulü ve ticaret hukuku ile genel kültüre ilişkin sorular vardı. Ben bu sorulara yaklaşık 30 dakika boyunca baktım. Sınava gittim. Gösterilen soruların sınavda çıktığını gördüm. Ben yazılıyı kazandıktan sonra sınav sonucu açıklanmadı. Sonradan yazılı sınavın iptal edilmesine karar verildi. Örgüt abisi iptal kararının iptaline yönelik idare mahkemesine dava açmam gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine dava açtım.

Son dakika: Dev şirkete FETÖ’den el konuldu

 

 BYLOCK'TAN DAVA BİLGİLERİ: 
ByLock adlı programı telefonuma birçok kez yükledim. İlk yükleme tarihi 17 - 25 Aralık 2013'ten sonraydı. Örgüt abisi flaş bellekle bilgisayarıma yükledi. Bir süre kullandıktan sonra programın MİT tarafından tespit edildiğinin ifade edilmesi üzerine programı sildim. Ağrı'dan İstanbul'a taşındıktan sonra FEM dershanelerinin bir kısım davalarının bende olması nedeniyle, diğer örgüt mensuplarına bilgi vermek için ByLock'u tekrar kurmam istendi. ByLock'taki "MALİ0404" kullanıcı adı bana aittir. Örgüt abisinin yönlendirdiği bir FETÖ mensubu, kendisini ByLock'tan eklemek istemem üzerine bana 'Sen ne yapıyorsun! ByLock takipte' deyince programı sildim. Bir daha da kullanmadım."

'MÜLAKATTA KOYU RENK TAKIM GİYİN'
Sanıklardan Adem K. ile İbrahim Halil D. de, sınav öncesi soruların örgüt tarafından kendilerine verildiğini belirtti. Konya'da dernek gibi bir yere gittiklerini orada eski bir HSYK hâkimin de bulunduğu ortamda sınav sonrası yapılacak mülakata ilişkin ipuçları verildiğini anlatan Adem K. "Bize mülakatta nasıl davranacağımızı anlattılar. Koyu takım elbise giymemizi, onlar otur demeden oturmamızı ve hangi tarz sorular gelebileceğini anlattılar" dedi.Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.