1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Korkutan gerçek: Obezite sıralamasında Erzurum en fit il oldu!
Korkutan gerçek: Obezite sıralamasında Erzurum en fit il oldu!

Korkutan gerçek: Obezite sıralamasında Erzurum en fit il oldu!

4 Mart Dünya Obezite Günü olarak biliniyor. Bu kapsamda Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin (TOAD) yaptığı araştırmaya göre en obez il Adana olurken, en fit il ise Erzurum oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye’nin en obez ve en fit ili belli oldu. Obezite Araştırma Derneği (TOAD) 4 Mart Dünya Obezite Gününde en obez ve en fit illeri paylaştı.  Verilere göre en obez il Adana olurken, en fit il ise Erzurum olarak belirlendi. Her iki ilinde zengin mutfak kültürüne sahip olduğu görülürken, Adana'da obezitenin yaygın olmasında ise gece yemek kültürünün ciddi bir etkisi olduğu düşünülüyor.

Türkiye dünyada ilk sırada

Dünyada 1 milyardan fazla insanın mücadele ettiği obezitede Türkiye, 200 ülke arasında kadınlarda 42’nci, erkeklerde ise 60’ıncı sırada yer alıyor. Türkiye’de obez oranı kadınlarda yüzde 23,6, erkeklerde ise 16,8.  Türkiye obezite oranında Avrupa’da 5. sırada yer alırken, aynı zamanda kadın obez oranı ile erkek obez oranı farkının en yüksek olduğu ülke.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise Türkiye obezitede yüzde 66.8 ile Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Türkiye’yi yüzde 63.7 ile İngiltere, yüzde 62.3 ile Yunanistan, yüzde 61.6 ile İspanya ve yüzde 59.5 ile Fransa takip ediyor.

 

 

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum