1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Koronavirüs fırsatçıları iş başında
Koronavirüs fırsatçıları iş başında

Koronavirüs fırsatçıları iş başında

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının yaşanmasından sonra maske ve hijyen ürünlerinde, fahiş fiyat artışları görüldü.

A+A-

Erzurum Güncel- Koronavirüs salgınının Türkiye'ye gelmesiyle özellikle maske eldiven gibi hijyen ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili şikayetler artmaya başladı. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı'ndan 'fırsatçılarla' ilgili bir açıklama geldi.

Ticaret Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirim uygulaması ile vatandaşların bakanlığa şikayette bulunabileceği bildirildi.

T.C. Ticaret Bakanlığı@ticaret

Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir.

IOS: https://apps.apple.com/tr/app/hfa-bildirim/id1439162081?l=tr …

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=esikayet.ticaret.gov.tr.esikayet&hl=tr …

HFA-Bildirimi icon

HFA-Bildirimi

T.C. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün haksız fiyat artışı yapılan ürünlerde tüketicinin şikayet bildirimini mobil platformlardan daha kolay iletebilmes...

1.420

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

998 kişi bunun hakkında konuşuyor

9 FİRMAYA CEZA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, corona virüsü salgını ile birlikte bazı sağlık cihazlarının ve tıbbi ekipmanların fiyatlarının fahiş artışları yönünde şikayetler geldiğini belirterek “9 firma haksız fiyat artışı nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı” demişti.

ŞİKAYET HATTI: ALO 175

Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili birçok şikayet aldıklarını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da "Bizim 'Alo 175' çağrı merkezimiz var. Buraya ya da haksız fiyat artışı mobil uygulaması üzerinden resmen başvurmadığı sürece biz kendimizin resen takip ettiklerimiz dışında bir soruşturma açamıyoruz. Vatandaşımız şikayetçi olduğu konuları Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü’ne bu kanallardan bize iletebilir. Bunların dışında paket turlarla da ilgili şikayetler geliyor. Bunda da soruşturmalarımızı başlattık. Yine aynı kanun çerçevesinde mücbir sebepler nedeniyle tüketicinin paket turları iptal etme hakkı bulunmaktadır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.