1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 'Koronavirüs hastalarını yatak boşaldığında çağırıyoruz''
'Koronavirüs hastalarını yatak boşaldığında çağırıyoruz''

'Koronavirüs hastalarını yatak boşaldığında çağırıyoruz''

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, hastanelerde Covid-19 hastalarına yer bulunamadığını belirterek, “Hastaları ya acil servislerde bekletiyoruz ya da telefon numaralarını alarak evlerine yolluyoruz. Yatak boşaldığında çağırıyoruz” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- VAKALARIN hızla artışıyla birçok kentte hastaneler alarm veriyor. Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç, Ankara’daki hastanelerin dolduğunu ve Covid-19 hastaları için yatak bulunamadığını belirtti.

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre ATO Başkanı Karakoç, “Salgının merkezi son zamanlarda İstanbul olsa da Ankara’da da kötü bir süreç yaşanıyor. Hastalara boş yatak bulamıyoruz” dedi. Karakoç, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Covid-19 hastalarını, hastanelerde yer olmadığı için adreslerini ve telefonları alarak ya evlerine gönderiyoruz ya da gözlem odalarında veya acil servislerde bekletiyoruz. Evlerine gönderdiğimiz hastaları yer açılınca, yatak boşalınca çağırıyoruz.”

ÖFKELERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİYOR

“Pozitif vakanın evine gidip gelmesi çok zor” diyen ATO Başkanı Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı Covid-19 hastalarının aracı yok. Bazıları da başkalarının kullandığı araçla gelip gidiyor hastaneye. Bu durumda da aracı kullanan büyük risk altında oluyor, Covid-19 hastasıyla temaslı oluyor. Hastalar da zaman zaman bu durumda öfkelerini sağlık çalışanlarına yöneltiyor.”

AMELİYATHANELER YOĞUN BAKIMA ÇEVRİLDİ

Ankara Şehir Hastanesi’ndeki ameliyathanelerin ardından yeni doğan yoğun bakım ünitelerin “yetişkin yoğun bakım” ünitesine çevrildiğini söyleyen Karakoç şu bilgileri verdi; “Hastanede yoğun bakım yatak sayısı 16’dan 24’e çıkarıldı. Burada yoğun bakım doluluk oranı yüzde 85 civarında. Çalıştığım Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde ise yüzde 90 seviyesinde.”

Birgün

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.