1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Koronayı hafif geçirenlerin yüzde 86'sı bunu yaşıyor
Koronayı hafif geçirenlerin yüzde 86'sı bunu yaşıyor

Koronayı hafif geçirenlerin yüzde 86'sı bunu yaşıyor

Avrupa'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre korona virüs hafif atlatan bireylerin yüzde 86'sının koku ve tat kaybı yaşadığı ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Korona virüs salgını ile ilgili aşı çalışmaları devam ederken, hastalıkla ilgili yeni bilgiler de kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor. Korona virüs ile ilgili son olarak Avrupa'da gerçekleştirilen çalışmanın sonucu tüm dünya ile paylaşıldı.

Avrupa'daki 18 hastanede,  2.500'den fazla covid-19 hastası üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, hafif Covid-19 vakası olan kişilerin yaklaşık % 86'sı koku ve tat duyularını kaybediyor, ancak altı ay içinde iyileşiyor.

6 AYDA ANCAK İYİLEŞİYOR 

Viral zatürre veya oksijen kaybı belirtileri yoksa ve hasta evde iyileşebiliyorsa, Covid-19 vakası hafif kabul ediliyor.

Araştırma, ortalama 18 - 21 gün sonra koku alma duyusunun yeniden ortaya çıktığını, ancak insanların yaklaşık % 5'inin, 6 ayda koku alma fonksiyonunu henüz iyileştirmediğini buldu. Koku ve dolayısıyla tat kaybı olan Anosmi, Covid-19'un erken bir belirtisi olarak öne sürüldü. Herhangi bir ön uyarı olmaksızın ortaya çıkabilir, burun tıkanıklığı bile olmayabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.