1. HABERLER

  2. GENEL

  3. KOSGEB’e paralel operasyonu!
KOSGEB’e paralel operasyonu!

KOSGEB’e paralel operasyonu!

Emniyet, Paralel Yapı’ya yakın şirketlere teşvik ve kredi musluklarını açan KOSGEB’de operasyon için düğmeye bastı. Haksız teşvik mekanizmasının beyni olan yazılım ihaleleri kapsamında birçok üst düzey gözaltı gerçekleşti

A+A-
Erzurum Güncel- Paralel Yapı operasyonları ekonomik teşviklerin konumundaki KOSGEB'e uzandı. Emniyet, kurumun yazılım ihalelerinde yaklaşık 1 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile düğmeye bastı. İncelemede paralel yazılım firmasının önce KOSGEB'in gizlilik esası bulunan veri tabanı ve bilgi sistemlerini ele geçirdiği, daha sonra da birliğin projeleri ile verilen paraları yandaş firma ve şirketlere peşkeş çekerek örgüte finans sağladığı kaydedildi. Yapılan operasyonla KOSGEB'in ihale komisyonunda bulunan 12 kişi ile FETö'nün yazılım şirketi Net Solution'un 2 kurucusu gözaltına alınırken, şirketin diğer kurucusunun ise yurtdışına kaçtığı belirlendi.  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında KOSGEB ihale komisyonunda bulunan kişilerin ise kurum imkânları ile söz konusu yazılımı yapabilecek donanıma ve personele sahipken Paralel Yapı'ya göz yumduğu da tespit edildi. Ayrıca yüksek paralarla 2008-2014 yıllarında yazılım ihaleleri verilen paralel şirketin FETö'ye 'himmet' adı altında finans temin ettiği öğrenildi.

FETö'Yü AKLADI

BAŞKANLAR GöZALTINDA
Bunun üzerine Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi harekete geçti. Dün sabah saatlerinde yapılan operasyonla FETö'ye üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 14 kişi gözaltına alındı. KOSGEB Daire Başkanları Mehmet ö., İhsan ö., KOBİ Uzmanları Durmuş Y., Ethem Ş.,  C., Mehmet D., Hüseyin ö., Burak S., Abdüllatif D., Ali Z. ve muhasebeci Erdal P. ile paralel yazılım firması Net Solutions'ın kurucularından Doğan G. ve Mehmet ç. gözaltına alındı. Net Solutions'ın diğer kurucusu Samih Mohammed H.'nin ise yurtdışına kaçtığı öğrenildi. İfadeler doğrultusunda soruşturmanın derinleşebileceği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 81 ilde müdürlükleri bulunan KOSGEB'in 500 milyon liralık bütçesi bulunuyor. KOSGEB'in kullandırdığı kredilerin ve hibe desteklerin kime gittiği tek tek inceleniyor.

SABAH GüNDEME GETİRMİŞTİ
Türkiye'yi hedef alan Paralel Yapı'nın KOSGEB'de de örgütlendiğini ilk olarak SABAH ortaya çıkarmıştı. Gündeme getirilen haberlerde Paralel Yapı'ya yakın şirketlere milyonlarca lirayı bulan teşviklerin verildiği belgeleriyle yazılmıştı. Bazı paralel şirketlerin, KOSGEB'e sahte fatura vererek hibe desteklerinden yararlandığı, bazılarının da yazılım oyunları ile KOSGEB'de vurgun yaptığı tespit edilmişti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.