1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kurtarıldıktan sonra Türkiye’ye teşekkür etti
Kurtarıldıktan sonra Türkiye’ye teşekkür etti

Kurtarıldıktan sonra Türkiye’ye teşekkür etti

Afganistan’ın sinema sektöründe en popüler isimlerinden biri olan Sahraa Karimi, Taliban’ın Afganistan’ın başketi Kabil’e girdiğinde çektiği ve sosyal medyadan yayınladığı videoyla tüm dünyada ses getirmişti.

A+A-

Erzurum Güncel- Afganistan’da yaşanan korku dolu anları paylaşan Karimi’nin ‘Bizi öldürmeye geliyorlar’ sözü büyük yankı bulmuştu. Twitter hesabından yeni yaptığı açıklamada kurtulduğunu ve Afganistan dışına çıktığını söyledi. Kendisine yardımcı olan Türkiye, Ukrayna ve Slovakya’ya teşekkür etti.

Ünlü yönetmen Sahraa Karimi, Taliban’ın başkent Kabil’e girdiği sırada sosyal medya hesaplarından kentte yaşananlarla ilgili sosyal medya hesaplarından çarpıcı görüntüler paylaşmıştı. Afganistan’da devlet destekli film şirketi Afgan Film’in başına getirilen ilk kadın yönetmen olan Karimi, Kabil sokaklarındaki dehşeti bütün çıplaklığıyla tüm dünyaya gösterdi. Paylaşımında Karimi, dünya kamuoyundan yardım istedi. Videoda Karimi'nin "Taliban şehre girdi ve biz kaçıyoruz. Herkes korkuyor" dediği anlar dünyayı adeta ayağa kaldırdı.

“BUNUN YAŞANDIĞINA HALA İNANAMIYORUM”

twitter

Sahra Karimi, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda ise, “Taliban Kabil'i kuşattı. Biraz para çekmek için bankaya gidecektim, kapatmışlar ve tahliye etmişlerdi. Bunun yaşandığına hâlâ inanamıyorum, bunu kimi yaptı. Lütfen bizim için dua edin. Tekrar çağrı yapıyorum: Bu büyük dünyanın insanları, lütfen sessiz kalmayın. Bizi öldürmeye geliyorlar” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Sahra Karimi’nin yardım çağrısından sonra ise devreye elçilikler ve uluslararası kuruluşlar girdi. Kabil’den kurtulmayı başaran Karimi, Twitter hesabından paylaştığı “'Sağ ve güvedeyim” notuyla birlikte kurtulması için acil şekilde devreye giren Türkiye ve Türk Büyükelçiliği'ne, Ukrayna Devleti ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığına ve Slovakya'ya teşekkür etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.