1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Lamı cimi yok PKK bitecek
Lamı cimi yok PKK bitecek

Lamı cimi yok PKK bitecek

Bir haftadan beri sınırda PKK ile en ön safta mücadele veren birlikleri ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, “Bunun lamı cimi yok PKK bitecek” dedi

A+A-

Erzurum Güncel- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; kuvvet komutanlarıyla birlikte bir hafta süreyle Hatay’dan Hakkâri’ye uzanan hatta terör örgütü PKK’ya karşı ön safta mücadele yürüten askeri birlikleri denetledi. El yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış tepelere çıkan, geceyi Dağlıca üssünde geçiren Akkar; askerlere “Büyük kahramanlıklar yapıyorsunuz. Bunun lamı cimi yok PKK bitecek” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Akar’ın telefonundan askerlere, “Bütün arkadaşlara selamlar. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah neticesi de güzel olur” diye seslendi.

İdlib harekatı toplantısı

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK ve Suriye’deki uzantısı YPG’ye karşı yürütülen operasyonların şiddetini artırmaya yöneldi. 

Genelkurmay Başkanı Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte bir hafta süreyle terörle mücadele yürüten askeri birlikleri yerinde denetledi. Akar, denetimlerine 31 Ekim’de Diyarbakır’dan başladı. Akar’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral HASAN Küçükakyüz eşlik etti. Akar, Diyarbakır’dan sonra 1 Kasım’da Hatay’a gitti. Akar, burada özellikle İdlib harekatını yürüten askeri birliklerde inceleme ve denetlemede bulundu. Akar’ın, bölgedeki birlik komutanlarıyla düzenlediği toplantıda, Suriye’nin İdlib bölgesine yapılan intikaller ayrıntılı olarak ele alındı. Akar, 3 Kasım’da ise terörle mücadelenin yürütüldüğü Elazığ ve Tunceli’deki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu. Bu denetlemede, kara ve hava kuvvetleri komutanlarının yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal da yer aldı.

Akar, 4 ve 5 Kasım’da ise Hakkâri’ye giderek askeri birlikleri denetledi. Genelkurmay Başkanlığı, Akar’ın ziyaretine ilişkin video görüntüsünü dün paylaştı. Buna göre Akar, geçen hafta çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaattin Tekin’in Toklu köyündeki taziye evini ziyaret etti. Akar, taziye evindeki vatandaşlara seslenirken, “Arkadaşlar bu terör bitecek. PKK bitecek. Bunun lamı cimi yok bitecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terörü bitirmeye askeriyle siviliyle kararlıdır” diye konuştu. 

Neticesi güzel olur

Akar, İkiyakalar Göller Başı Üs Bölgesi’nde görev yapan askerleri ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla konuştu. Akar, Erdoğan’a, “Arkadaşlar sizi dinliyor efendim” dedikten sonra telefonun sesini dışarı verdi. Erdoğan, Akar’ın telefonundan askerlere, “Bütün arkadaşlara selamlar. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah neticesi de güzel olur” diye seslendi.

Dağlıca’da geceledi

Geceyi komutanlarla birlikte Dağlıca Üs Karakolu’nda geçiren Akar, akşam yemeğini birlikte yediği askerlere, “Arkadaşlar, hiçbir şekilde geri dönüş yok. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, mücadele devam edecek, bundan dönüş yok. Büyük kahramanlıklar yapıyorsunuz. Milletimiz yaptıklarınızın farkında” diye seslendi. 
Akar, bölgede Büyüktepe Hudut Karakolu, Oramar Tepe, Göllerbaşı ve Kalana Üs Bölgeleri’ni de ziyaret etti. Dağın zirvesinde askerlerle sohbet eden Akar, zor koşullarda görev yapan Mehmetçeğe, “Burası yiğidin harman olduğu yer. Arkadaşlıklar büyük kahramanlıklar yapıyorsunuz” dedi.

Kalana Üs Bölgesi ziyareti sırasında bulunulan bölgenin biraz ilerisinde PKK’nın tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. METİ (Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha) timleri, el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. 

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.