1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Lviv tren istasyonu umudun ve hüznün simgesi
Lviv tren istasyonu umudun ve hüznün simgesi

Lviv tren istasyonu umudun ve hüznün simgesi

Ukrayna`da yaşanan çatışmalardan kaçan siviller, ülkeden ayrılabilmek için günlerce yolculuk yaparak Lviv tren istasyonuna ulaşıyor.

A+A-
Erzurum Güncel- Ukrayna`da yaşanan çatışmalardan kaçan siviller, ülkeden ayrılabilmek için günlerce yolculuk yaparak Lviv tren istasyonuna ulaşıyor. Ukraynalıların trenlerle umut yolculuğu devam ederken, tren istasyonu hem Lviv`e gelerek mutluluk yaşayanlara hem de Lviv`den ayrılmak isteyip kaçamayanların hüznüne ev sahipliği yapıyor.
 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Volkan Kayalar - İsmail Coşkun

2/22Rusya'nın Ukrayna saldırıları binlerce kişiyi evinden ayırıyor.
3/22Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar, bulabildikleri ilk trenle güvenli olan noktalara kaçmaya çalışıyor.
4/22Trenlerin kesişme noktası ise Lviv şehri.
5/22Rusya saldırıları öncesinde ülkenin en güvenli kentlerinden biri olarak gösterilen Lviv'deki tren istasyonu tarihinin en yoğun günlerini geçiriyor.
6/22Tren istasyonunda büyük bir korku ve kaos yaşanırken, insanlar tren istasyonu içerisinde bir noktada saatlerce bekleyerek aralıklarla gelen trenlere binmeye çalışıyor.
7/22Sınıra ulaşmak ise günler sürüyor. Çocukları kucağında yerde bekleyen birçok kişi, yaşadıkları nedeniyle gözyaşlarına engel olamıyor.
8/22Hem hüznün hem de kentten ayrılabilmenin mutluluğunun yaşandığı tren istasyonu, Ukraynalıların hüznüne ev sahipliği yapıyor.
9/22Kiev`deki bombardımandan kurtularak gelerek Lviv`e gelenler o ortamdan çıkabildikleri için büyük bir sevinç yaşarken, Lviv`den ayrılacak trene binemeyenler ise büyük bir üzüntü yaşıyor.
10/22Tren istasyonunun dışında Lvivli gönüllüler, burada bekleyen insanlara yardım edebilmek için canla başla çalışıyor.
11/22
12/22
13/22
14/22
15/22
16/22
17/22
18/22
19/22
20/22
21/22
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.