1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mahkeme kararını verdi!
Mahkeme kararını verdi!

Mahkeme kararını verdi!

Şike soruşturmasının başlamasının üzerinden tam 1 yıl geçti. Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada bugün karar günü. Tutuklu sanıkların son sözleri dinlendi. Mahkeme kararını açıklad

A+A-

Erzurum Güncel-Şike soruşturmasının başlamasının üzerinden tam 1 yıl geçti. Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada bugün karar günü. Tutuklu sanıkların son sözleri dinlendi. Şimdi kararlar açıklanıyor... Yargıtay, Fenerbahçe Başkanı'na verilen cezaları onarsa, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek...

İŞTE MAHKEMENİN KARARLARI...

- Bülent Uygun, örgüt suçundan beraat etti. Eskişehir-Trabzon maçındaki teşvikten dolayı 11 ay 7 gün ceza aldı.
- Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Acar Yıldırım, örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
- Aziz Yıldırım'a örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 hapis cezası aldı. Şike suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon TL para cezası aldı... Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi. Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu.
- Olgun Peker'e örgüt kurmak ve yönetmekten dolayı 2 yıl 6 ay ceza... 
- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yöneticisi Olgun Peker, Menajer Yusuf Turanlı ve Giresunspor Eski Başkanı Olgun Perker tahliye oldu....
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: "Bu yargılama sürecinde yoğun çalıştık. Hakimlerimiz benden çok daha fazla emek sarfettiler. Onların büyük emeği oldu. Biz de duruşmayı idare etmeye çalıştık. Heyet olarak tek tek bütün sanıkların eylemlerini inceledik. Umuyorum bir hata yapmamışızdır. Yapmışsak da bunun yasal yolları var."
- Mahkemenin karar metni 102 sayfa...

çAĞLAYAN'DA HEYECANLI BEKLEYİŞ / WEB TV

İŞTE SON SöZLER

- Mehmet Ekinci: Dosyada 30 kadar hakimin imzası var. Benim imzamla süreç 2 Temmuz'da başlamıştı. Kaderin cilvesi bugün de kararı ben vereceğim. Umarım size ve Türk milletine hayırlı olur.
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: Dar ağacını da yazdıralım. Kızım dar ağacını duymadın mı?
- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: 1923 yılında kurulan federasyondan bu yana yürütülen pislikler bizim üzerimizden temizlenmeye çalışıyor. Tarih önünde hesap verilecektir. Mahkemenize güveniyoruz. Daha önce söyledim yine söylüyorum. Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe'dir.
- Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. Buradan çıkıp tahliye olup annemin elini öpmek istiyorum.
- Menajer Yusuf Turanlı: Tahliyem ile birlikte beraatimi talep ediyorum.
- Avukat Ali Rıza Dizdar: Bu kötü yasayı siz yorumlayacaksınız, bu yasaya göre ceza verilemez, müvekkillerimin beraatini talep ediyorum.
- Sanıkların son sözleri sorulmaya başlandı...

çAĞLAYAN’DA ŞüPHELİ POŞET HAREKETLİLİĞİ

AZİZ YILDIRIM ADLİYEYE BöYLE GöTüRüLDü / WEB TV

CİHAN KAMER VE VOLKAN DEMİREL DE GELDİ

Fenerbahçe Kulübü Eski Yöneticisi Cihan Kamer, yönetimden ayrıldıktan sonra ilk kez davanın görüldüğü davaya geldi. Ayrıca Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel de salonda.

FENERBAHçE TARAFTARLARI çAĞLAYAN'DA SABAHLADI

22. DURUŞMANIN DETAYLARI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.