1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Mali’de otele baskın!
Mali’de otele baskın!

Mali’de otele baskın!

Mali’nin başkenti Bamako’da bulunan beş yıldızlı bir otele düzenlenen baskında rehin alınanlardan 5’i THY çalışanı olmak üzere 50 kişi kurtarıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türk Hava Yolları, Mali'nin başkenti Bamako'da 170 kişinin rehin alındığı otelde bulunan 6 THY personelinden 5'inin serbest bırakıldığını açıkladı.

Mali’nim başkenti Bamako’da bulunan beş yıldızlı Raddisson Hotel’e 10 silahlı saldırgan tarafından baskın düzenlendi. çevreye rastgele ateş açan saldırganların aralarında yaklaşık 30 otel çalışanın da bulunduğu yaklaşık 170 kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Mali Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken saldırganların 3 kişiyi öldürüldüğü bildirildi.

Mali güvenlik güçlerinin 50 kişiyi kurtardığı belirtildi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi, “Her şey yedinci katta oldu. Saldırganlar koridora ateş açtı” dedi. BM sözcüsü Olivier Salgado saldırganların otelde olduğunu ve otomatik silahlarının bulunduğunu kaydederek, BM güçlerinin ve Mali hükümet güçlerinin olay yerine geldiğini sözlerine ekledi.
Ağustos ayında da ülkenin Sevare kasabasında bulunan bir otele düzenlenen baskında 4 asker, 5 BM görevlisi hayatını kaybederken, 4 saldırgan da öldürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.