1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Mansur Yavaş'a Erzurum'dan seslendi: Gel sana ucuz suyu anlatayım
Mansur Yavaş'a Erzurum'dan seslendi: Gel sana ucuz suyu anlatayım

Mansur Yavaş'a Erzurum'dan seslendi: Gel sana ucuz suyu anlatayım

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, başkentlilere pahalı su içirmek için inat eden Yavaş’a çağrı yaptı

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, başkentlilere pahalı su içirmek için inat eden Yavaş’a çağrı yaptı: İşçilerimize yüzde 75 zam yaptık, bilet fiyatlarını indirdik, suyu da sizin gibi 18.80 liradan değil 7 TL’den veriyoruz. Erzurum’a gel, seni misafir edelim, nasıl ucuz su veriyoruz anlatalım.

Mansur Yavaş seçim öncesi verdiği 'Suya indirim yapacağım' sözünü unuttu. Üst üste yaptığı zamlardan sonra başkentlilere rağmen abartılmış su faturalara gönderdi.

Vatandaşlar faturaları ödemekte zorlanınca AK Parti ile MHP meclis üyeleri suya yüzde 50 indirim yaptı. İndirim yüzünden 'İflas' edeceğini söyleyen Yavaş öfkesini garibandan çıkardı. İhtiyaç sahiplerini yapılan et yardımını kesti. Buna önce başkentten sonra bütün Türkiye'den tepki geldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Ankara Büyükşehir yönetimini eleştirdi.

SABAH'a konuşan Mehmet Sekmen şunları söyledi:

Ankara'da metreküpü 18.80 lira suyu Erzurum'da metreküpü 7 TL'den veriyoruz. Mansur Yavaş Erzurum'a gelsin misafir edelim, su birim fiyatını nasıl ucuz su veriyoruz anlatayım. Her yıl 20 milyona yakın baraj için para ödüyorum. Devlet Su İşleri'ne borç ödüyorum. Yine suyu ucuz veriyorum. Personelime yüzde 75 zam yaptım. İşçilerime İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri ne veriyorsa ben de aynısını veriyorum. Ben Mansur Yavaş suya indirim sözü de vermedim. Biz 'iflas ettik' diye bahane uydurmadık. Mansur Yavaş'ın aldığı bütçe ile bizimkinin arasında dağlar kadar fark var.
Şehir içi ulaşımda öğrenci 4 liradan 2,5 liraya, tam bilet 6 liradan 5 liraya, öğretmenlerde ise 5,5 liradan 4,5 liraya düşürdük.

TOLGA ÖZLÜ/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.