1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Mehmet Ceyhan: Çocuklar okula virüs yüküyle dönecek
Mehmet Ceyhan: Çocuklar okula virüs yüküyle dönecek

Mehmet Ceyhan: Çocuklar okula virüs yüküyle dönecek

Bir haftalık ara tatilin ardından ders zili tekrar çaldı. 850 bin sınıftan karantinada olan 66'sında yüz yüze eğitim başlamadı. Uzmanlar, tatilden dönen öğrencilerin sınıflara daha fazla virüs taşıyabileceğini işaret etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk'te ara tatil sonrası okullarda yaşanabilecek durumu değerlendirdi. Ceyhan, çocukların okula virüs yüküyle döneceğini söyledi. 

"ÇOCUKLAR OKULLARA VİRÜS YÜKÜNÜ GÖTÜRECEK"

Birçok çocuğun okula virüs taşıyacağını belirten Ceyhan, şu açıklamaları yaptı:

"Çocuklar çok korunmadı, evde kapalı kalmadı. Oyun yerlerine, kapalı alanlara götürüldü. Bunlar okula şimdi virüs yüküyle dönecek. Epeyce pozitif çocuk okullara başlayacak. 

66 sınıf karantinada diyoruz ama tarama testi yapmadığımız için vaka sayısı bunun çok daha üzerinde. Çocukların yüzde 90'ı zaten belirtisiz seyrediyor. 

Elden geldiğince maske taktırılırsa çocuklara okulda ve tarama testleri yapılırsa vakaların neredeyse yüzde 75-80'ini önleyebiliriz. 

Aileler çocuklar için evde önlem alacaklar. Maskenin önemini anlatacaklar. Ellerini yıkıyorlar mı, bağırarak konuşmalarını engelleyebiliyor musunuz veya temaslı oyunun önüne geçebiliyor musunuz? Bunlar daha çok öğretmenlerin yapabileceği şeyler."

ERASLAN'DAN TEDBİR UYARISI

SOMİDER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ise anne-babalara büyük görev düştüğünü belirterek, "Tedbirleri düşürmeyelim" uyarısında bulundu. 

Çocuklar farklı şehirlere, ortamlara girdiler. Eğer kurallara uygun davranmadılarsa ne yazık ki bu süreci takip edecek, taşıyacak duruma geldiler.

Burada Milli Eğitim Bakanlığı'na büyük görev düşüyor. Sınıfların girişinde dezenfekte ve ısıların ölçülmesine dönük bütün sistemleri tekrar tekrar yapmamız gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.