1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Melek’in Katiline Müebbet
Melek’in Katiline Müebbet

Melek’in Katiline Müebbet

Erzurum’da yaşadığı sitede çalışan tesisat işçisi tarafından boğazı kesilerek öldürülen 76 yaşındaki Melek Bulut cinayetinde karar çıktı. Katil zanlısı Mustafa Kuvvetli, kasten öldürmenin nitelikli hali suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da kan donduran olay 15 Ekim 2020 tarihinde Abdurrahmangazi TOKİ konutlarında meydana gelmişti. Yalnız yaşadığı evinde boğazı kesilerek öldürülen Melek Bulut’un (76) katilinin aynı sitede çalışan tesisat işçisi Mustafa Kuvvetli (44) olduğu belirlenmişti. Erzurum Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dün karar çıktı.

Yaşlı kadını acımasızca öldüren Mustafa Kuvvetli, kasten öldürmenin nitelikli hali suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Kuvvetli, mahkemece konut dokunulmazlığını ihlal ve hırsızlığa teşebbüs suçlarından da ceza aldı.

Bu son olsun!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde çıkan karar Bulut ailesinin acısını bir nebze olsun hafifletti. Ailenin avukatı Oğuzhan Kara, “Hak ettiği cezayı aldığını düşünüyoruz. Mahkeme heyetine aile adına teşekkür ederim.  Hırsızlığa teşebbüs suçundan indirimli ceza aldı. Onun için istinafa gideceğiz. O suçtan daha ağır ceza alması gerektiğini, yağma suçunun işlendiğini düşünüyoruz. Böyle bir günde kararın çıkması da acı bir tesadüf oldu. Melek Bulut cinayetinde kadına yönelik şiddetin çok acı bir örneğini gördük maalesef. Yalnız yaşayan, kendini savunamayacak durumda olan yaşlı bir kadın acımasızca katledildi. Umuyorum bu cezalar caydırıcı nitelikte olur ve böyle acı olaylara tekrar şahit olmayız. Erkek şiddetine maruz kalarak katledilen tüm kadınları da Melek Bulut nezdinde rahmetle anıyorum. Kadın cinayetlerini son bulmasını diliyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Olay, 15 Ekim günü akşam saatlerinde, Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki bir sitede, apartmanın 7’nci katındaki 29 numaralı dairede meydana gelmişti. Yalnız yaşayan annesi Melek Bulut’tan haber alamayan kızı, komşusunu arayarak yardım istemişti.  Doğal gaz sayacının üzerindeki anahtar ile kapıyı açıp içeri giren Bulut’un kızı, annesini boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulmuştu.

Manolya BULUT -PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.