1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Memur ve emekliye enflasyon farkı!
Memur ve emekliye enflasyon farkı!

Memur ve emekliye enflasyon farkı!

Milyonlarca memur, emekli Temmuz zammını bekliyor.

A+A-

Erzurum Güncel-  Memur ve memur emeklilerine temmuz ayında 2.5 puanlık bir artış daha yapılması durumunda zam oranı yüzde 41.67 olarak güncellenecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekli ve memura zamda devletin mali imkânları, ekonomik gelişme, milli gelir düzeyi, genel geçim şartları ve yıllık enflasyon oranlarını göz önünde bulundurduklarını söyledi. Peki enflasyon tahminlerine göre Temmuz zammı ne kadar olacak? En düşük emekli ve memur maaşları nasıl şekillenecek? İşte milyonların merak ettiği memur ve 2022 emekli Temmuz zammı tablosu!

Emekliler ve kamu çalışanları ücret ve aylıklarına temmuz ayında yılın ikinci zammını alacak. Kamu çalışanları ve emeklileri ocak-temmuz aylarında toplu sözleşme artışına ek olarak enflasyon farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de ocak-temmuz aylarında bir önceki 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor.

Merkez Bankası'nın haziran tahminine göre 6 aylık enflasyon artışı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 39.67 olacak. Memur ve emeklilerine de fark verilmesi kesinleşti.

Memur ve memur emeklileri temmuzda ise yine yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı alacak. Memur ve memur emeklilerine yüzde 7.5 oranındaki ocak zammını geçen 6 aylık enflasyon kadar da fark ödenecek. Merkez Bankası tahminine göre temmuz ayında artış oranı yüzde 39.17 olacak.

EK ZAMLA YÜZDE 41.67 ARTIŞ

Emekli ve memur için ocak ayında yapılan yasal düzenleme ile ek zam imkânı tanındı. Bu kapsamda taban emekli aylığı 2500 liraya çıkarılırken, memur ve emeklilerine toplu sözleşmede yüzde 5 olan zam oranları enflasyon farkı hariç 2.5 puan artırılarak yüzde 7.5 yapıldı ve enflasyon farkıyla beraber oran yüzde 30.95 oldu.

Temmuz ayında yapılacak değerlendirmeye göre yüzde 7 olan toplu sözleşme zam oranının artırılması gündeme gelebilecek. Memur ve emeklilerine 2.5 puanlık bir artış daha yapılması durumunda zam oranı yüzde 41.67 olarak güncellenecek. SSK-Bağ-Kur emeklileri için taban aylık da yükseltilecek.

BAKAN NEBATİ'DEN TEMMUZ ZAMMI MESAJI

Son dakika haberine göre; Kamu çalışanları ve emeklilere zam konusu Meclis'e taşındı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati konuya ilişkin sorulara yanıt verdi.

Bakan Nebati, kamu çalışanları, memur emeklilerine temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 7 oranında artış yapılacağını belirterek, "Ocak ayı enflasyon farkı dâhil yüzde 30.95 oranında artış yapılmış olup temmuz ayından geçerli olmak üzere de yüzde 7 oranında artış yapılacak. Altı aylık dönemde enflasyonun yüzde 7.5'i aşması durumunda temmuzdan geçerli olmak üzere aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak" dedi.

Bakan Nebati, SSK, Bağ-Kur emeklilerine ocak-temmuz döneminde geçerli olmak üzere yüzde 25.47 artış yapıldığını, en düşük emekli aylığının 2500 liraya çıkarıldığını anımsattı.

VERGİ İSTİSNASI ÜCRETLERİ ARTIRDI

Bakan Nebati şunları kaydetti:

"Ocak ayı itibariyle asgari geçim indirimi uygulamasına son verildi. Asgari ücretin aylık gelir vergisi matrahı ile damga vergisi matrahı tutarı kadar kısmı ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde istisna tutularak asgari ücretten gelir ve damga vergisi kesintisi kaldırıldı ve bu uygulama tüm ücret geliri elde edenlere yayınlaştırıldı."

REFAH DENGELİ YAYILACAK

Bakan Nebati, refahın tüm ülkeye dengeli yayılması için çalıştıklarını belirterek, bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Nebati, "Ülkemizin kalkınması ve bölgesel gelişmişlik farklarının en aza indirilmesi amacıyla, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi, Su ve Kanalizasyon Altyapı Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Kurumlar Vergisi İndirimi, SGK Primi, İşveren Hissesi Desteği, Arazi Tahsisi, Faiz Oranı Desteği, SGK Prim Desteği,KGF desteği. Gelir Vergisi Stopajı Desteği vb. bölgesel projeler yürütülmekte ve teşvikler sağlanıyor" dedi.

ZAMLAR NETLEŞİYOR

5 Aylık Enflasyon: Yüzde 35.64

MB Haziran Tahmini: Yüzde 2.97

6 Aylık Tahmini Enflasyon: Yüzde 39.67

SSK ve BAĞKUR Emeklisi

5 aylık enflasyon artışı: Yüzde 35.64

6 aylık tahmini artış: Yüzde 39.67

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ

5 aylık toplu sözleşme ve enflasyon artışı: Yüzde 35.14

6 aylık tahmini enflasyon ve toplu sözleşme artışı: Yüzde 39.17

5 aylık enflasyon farkı: Yüzde 28.14

6 aylık enflasyon farkı: Yüzde 32.17

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

5 aylık enflasyona göre: 8.688,20 TL

6 aylık enflasyon tahminine göre: 8.947,24 TL

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ AYLIĞI

5 aylık enflasyona göre: 5.796,15 TL

6 aylık enflasyon tahminine göre: 5.969,00 TL

EN DÜŞÜK SSK EMEKLİSİ AYLIĞI (2000 Öncesi)

5 aylık enflasyona göre: 4.465,27 TL

6 aylık enflasyon tahminine göre: 4.597,94 TL

0x0-son-dakika-haberi-memur-ve-emekli-temmuz-zammi-ne-kadar-olacak-memur-ve-emekliye-enflasyon-farki-iste-zamli-en-1655872812596.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.