1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Meral Akşener, Cumhur'a katılacak mı?
Meral Akşener, Cumhur'a katılacak mı?

Meral Akşener, Cumhur'a katılacak mı?

İYİ Parti'de Cumhur'a katılma tartışmaları sürüyor. Son olarak İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın, parti içerisinde yapılan ittifak açıklamalarına değindi.

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, konuk olduğu canlı yayında  Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nın AK Parti ve MHP ile ittifaka ilişkin olan sözlerini değerlendirdi. 

"AK PARTİ ZULMÜNE KARŞI VURUŞTUK"

Sözlere ilişkin eleştiri getiren Akalın, ''Biz cesurlar hareketi sıfatını ıspanak fiyatına pazardan almadık, sahada vuruşa vuruşa aldık. Kime karşı vuruştuk? AK Parti zulmüne karşı vuruştuk.'' dedi.

Akalın, böyle bir ittifakın söz konusu olmadığını ifade etti.

"BİZDE SENİ DESTEKLEYELİM"

 

İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile 'Cumhurbaşkanı Adaylığı'na ilişkin görüşmesini anlattı.

Akalın, Akşener'in İmamoğlu'na ''Çık kardeşim, sen CHP geleneğinden geliyorsun. Sayısal olarakta en büyük parti CHP'dir. Çık, bizde seni destekleyelim. Gel Kemal Bey ile bir daha konuşalım bu işi çözelim, halk bunu istiyor.'' dediğini ancak Akşener'in, İmamoğlu'ndan olumlu bir cevap alamadığını belirtti.

Mansur Yavaş'a ise Akşener'in ''Siz de bu partinin belediye başkanısınız ama hakim olduğunuz gelenekle halk sizi zaten öncelikle istiyor. Buyrun.'' dediğini ancak Akşener'in Yavaş'tan da olumlu cevap alamadığını söyledi.

Akalın, Meral Akşener'in her iki belediye başkanından da olumlu cevap alamamasının neticesinde bu seferde iki belediye başkanınında Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını yeni bir düzen inşasına razı olmak durumunda kaldığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.