1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Merve Dizdar Cannes'daki Ödül Konuşmasını Nasıl Yaptığını Anlattı
Merve Dizdar Cannes'daki Ödül Konuşmasını Nasıl Yaptığını Anlattı

Merve Dizdar Cannes'daki Ödül Konuşmasını Nasıl Yaptığını Anlattı

Yandaşların ve trollerin Cannes’daki ödül konuşması nedeniyle hedef gösterdiği Oyuncu Merve Dizdar, konuşmasını nasıl yaptığını anlattı, iddialara yanıt verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar, ödül sonrası Oksijen gazetesinden Binnaz Saktanber'in sorularını yanıtladı.

Merve Dizdar ödül törenindeki konuşmasıyla bazı kesimlerin ve trollerin tepkisini çekmiş, hedef tahtasına konulmuştu.

Merve Dizdar şöyle konuşmuştu:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın.

Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.

Bu ödülü, Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Dizdar "Size o konuşmanın “okutulduğunu” söyleyen bir grup da var. Bu iddialara vermek istediğiniz bir cevap var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Çok üzücü. Neden biliyor musunuz? Hiç öyle bir niyetim yok, hiç öyle bir derdim yok. Konuşmamdaki her şey çok net. Beni anlamamış olmalarına çok üzüldüm çünkü o kızdıkları kişi değilim ben. Ülkeme böyle bir ödülle geldiğim için gurur duyuyorum.

Türkiye’de bu ödüle layık görülen ilk kadın oyuncu benim. Bunun gururunu yaşıyorken, bu ödülü tıpkı Nuray gibi mücadele eden tüm kadınlarımıza armağan etmek istedim. Mücadele tek mi? Her kadın bambaşka bir mücadele içinde değil mi?

Hepsi için çok güzel, hak ettikleri kadar güzel bir hayat diledim. Kimseye kötü bir şey demedim. Tam tersine çok içten iyi dilekler diledim. Tüm kadınlarımıza. Bu kadar mutluyken kalkıp ülkemi nasıl kötülemiş olabilirim? Anlamadım ki. Bence bu yorumları yapanlar filmi izleyip canlandırdığım karakter olan Nuray’ın hikayesine tanıklık edince ne demek istediğimi anlayacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.