1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Meteoroloji saat verdi uyarı üstüne uyarı yaptı: Erzurum DİKKAT!
Meteoroloji saat verdi uyarı üstüne uyarı yaptı: Erzurum DİKKAT!

Meteoroloji saat verdi uyarı üstüne uyarı yaptı: Erzurum DİKKAT!

Meteoroloji 12 ili şiddet yağış nedeniyle uyardı. Aralarında Erzurum'da var. Bazı bölgelerde aşırı yağış beklenirken bazı bölgelerde karla karışık yağmur bekleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunda 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Mardin, Diyarbakır ve Erzurum'un da bulunduğu 12 kent için sarı kodlu uyarı yapan yetkililer, sağanak ve kuvvetli fırtınanın beklendiğini bildirdiler. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Marmara'da 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Yapılan uyarıda rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

Yapılan açıklamada "Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 

Kuvvetli yağış uyarısı

 

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

 

İşte uyarı veirlen 12 il

 

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş ve Van için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman , Şırnak ve Iğdır için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

 

Erzurum için sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.