1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor
Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Mayıs Pazar günün hava durumu raporunu paylaştı. Raporda birçok il için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Uyarılar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Doğu Anadolu yazın gelmesini iple çekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Muğla, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Ankara, Eskişehir, Konya, Sivas, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Tokat, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır ve Siirt'te gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeyi ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

 Meteoroloji Erzurum için kuvvetli yağış uyarısında bulunarak, “ Bölgemizde öğle saatlerinden sonra aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.