1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den yayınlanan rapora göre özellikle Bursa, Balıkesir, Edremit Körfezi ve Çanakkale'nin güney çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Cuma gününden itibaren ise İstanbul dahil sıcaklıklarda 6 ila 8 derece düşüş yaşanacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu, (Erzincan hariç) Doğu Anadolu , (Ş.Urfa hariç) Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'da kuvvetli yağış bekleniyor

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Marmara'nın güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

Cuma ve cumartesi ise İstanbul dahil sıcaklıklar 6 ila 8 derece birden düşecek. Kar İstanbul’un kapısına dayanacak.

Vatandaşlar uyarıldı

Bugün öğle saatlerinden sonra beklenen yağışların Bursa, Balıkesir ve Edremit Körfezi ile Çanakkale'nin güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ise, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 1-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

ensonhaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.