1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı
Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı

Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı

Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Şen, önümüzdeki hafta pazar gününü işaret edip kar uyarısında bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, ilk saatlerde Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri, öğle saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece saatlerinde Muğla ili ile Antalya'nın batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri ile gece saatlerinde Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Genellikle güney ve doğu, Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

“BU GECE VE YARIN SABAHA DİKKAT”

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Doğu Anadolu’da yağmur kuzeyinde karla karışık yağmur var. Gece yarısından sonra ve yarın kuvvetli batı Akdeniz’de Antalya da yağmur var. Yağış Marmara’yı terk etti. 4-5 gün uğramayacak. Cuma günü gelir. Bu gece ve yarın sis var ulaşımda aksamalar olabilir”

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KARS °C, 7°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

VAN °C, 9°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.