1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP Genel Merkezi'nin hazırladığı dilekçe
MHP Genel Merkezi'nin hazırladığı dilekçe

MHP Genel Merkezi'nin hazırladığı dilekçe

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman imzalı şikayet dilekçesi MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut tarafından sunuldu. İşte o dilekçe...

A+A-

Erzurum Güncel- Funda Korkmaz/ Gazetevatan

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi 8 Nisan'da 3 kişilik çağrı Heyeti görevlendirmesi üzerine başlayan 'kurultay bilmecesi' sürüyor. Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'li muhaliflerin kongre itirazını kabul ederken, GemerekMahkemesi yeni bir karar daha çıkararak "Kongre yapılamaz" demişti. 

MHP Avukatı Yücel Bulut, 13 Mayıs'ta yaptığı basın toplantısında Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakkında şikayette bulunacaklarını söylemişti. Bugün MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman imzalı şikayet dilekçesi, MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut tarafından sunuldu. Dilekçede geçen detaylar ilk kez gazetevatan.com'da...

Dilekçede, "Ankara 2.İcra Hukuk Mahkemesi Hâkimi Burhan Yaz'ın kasten ve ideolojik gerekçelerle, yetkisiz ve görevi olmayan bir konuda, gerçek dışı ifadelere ve delillere dayanılarak" MHP'de bir kurultay yapılması kararına varıldığı söylendi. 

DİLEKçEDE DİKKAT çEKENLER

Mahkeme cuma günü verdiği kararla ilgili olarak dilekçede  "Mesai bitimine dakikalar kala açıklanan gerekçeli kararında ilginç ifadeler ve çelişkiler yer almakta, kararın maksatlı bir şekilde kaleme alındığı anlaşılmaktadır. " ifadesi kullanıldı.

Ayrıca mahkemenin yetkili ve görevli olmadığını iddia eden Genel Merkez, "ihtiyati tedbirin uygulanmasına ilişkin icra dosyalarına vaki şikâyetlerin İcra Mahkemeleri tarafından incelenmesi olanaklı değildir" ifadelerine de dilekçede yer verdi. 

PARALEL DEVLET İDDİASI

Şikayet dilekçesinde yer alan bir diğer dikkat çekici iddia ise, kararı veren hakimin "Paralel Devlet Yapılanması"nın amaçlarına hizmet ettiği yönünde. Dilekçe'de yer alan tam ifade şöyle; 

"Kararında ileri sürmüş olduğu gerekçeler nazara alındığında ve ihtiyati tedbirin infazına ilişkin şikâyetlerin ihtiyati tedbire karar veren mahkeme tarafından incelenebileceği açık olması karşısında, mahkeme hâkimi tarafından söz konusu mahkeme kararının kasten ve MHP Kongresine PDY’nin (Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör örgütü) amaçlarına uygun bir müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği düşünülmektedir. Nitekim ekte yer alan ve basın yayın organlarında mevcut değerlendirmelerden öğrenildiği kadarıyla Ankara 2.İcra Hukuk Mahkemesi Hâkim Burhan Yaz’ın Paralel Devlet Yapılanması çerçevesinde devam eden soruşturmalarının bulunduğu öğrenilmiştir. Şikâyet edilen hâkimin, objektif ve tarafsızlıktan uzak bir karar tesis etmediği ve kasten ve belli bir amaca hizmet etmek adına, yetkisi ve görevi olmayan bir konuda işlem yaptığı açık bulunmaktadır. "

 
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.