1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP'den çok çarpıcı Sinan Oğan ve HÜDA PAR açıklaması
MHP'den çok çarpıcı Sinan Oğan ve HÜDA PAR açıklaması

MHP'den çok çarpıcı Sinan Oğan ve HÜDA PAR açıklaması

Sinan Oğan'ın kitlesini yönlendirmesinin mümkün olmadığını söyleyen MHP'li Yıldız, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı içinde olmadığına değinerek, "Sadece 'AK Parti'yi destekliyoruz' dediler, listeden aday oldular, geçti gitti" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve AK Parti listelerinden Meclis'e giren HÜDA PAR'la ilgili kritik açıklamalar yaptı.

"OĞAN'IN KİTLESİ HOMOJEN DEĞİL"

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Yıldız, Sinan Oğan'ın aldığı yüzde 5,17'lik oy için, "Muharrem İnce çekilmeseydi aynı oyu alacak mıydı? Bu yüzde 5, Zafer Partisi'nin oyu değil. Tepki oyları, milliyetçi oylar, Suriyeli karşıtlığından, İnce'nin çekilmesinden dolayı verilen oylar. Homojen bir yapı yok" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti YıldızMHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız

OĞAN KİTLESİNİ BİR TARAFA YÖNLENDİREBİLİR Mİ?

"Oğan kitlesini yönlendirebilir mi?" sorusuna ise MHP'li Yıldız, "Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllarca aynı partiye oy vermiş olsalar diyebilirim ama bir kere oy vermiş insanları maraba gibi görmek kötü bir şey" ifadesini kullandı.

"HÜDA PAR DEVLETLE, CUMHURİYETLE BARIŞIK"

HÜDA PAR'ın Meclis'e girmesine gelen tepkilere de değinen Feti Yıldız, "HÜDA PAR sizi zorladı mı?" sorusuna, "Yok. HÜDA PAR ittifak protokolümüzde adı geçen parti değil. Sadece 'AK Parti'yi destekliyoruz' dediler, listeden aday oldular, geçti gitti. Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" diye cevap verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.