1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. MHP'den Sinan Oğan için şok kararı
MHP'den Sinan Oğan için şok kararı

MHP'den Sinan Oğan için şok kararı

Sinan Oğan MHP'den ihraç edildi. İşte MHP'nin Sinan Oğan için verdiği bu kararın açıklaması...

A+A-
Erzurum Güncel- TBMM'nin 24'üncü döneminde MHP Iğdır Milletvekili olarak görev yapan Sinan Oğan, parti üyeliğinden ihraç edildi.

MHP Basın danışmanlığı'nın medya mensuplarına mail yoluyla duyurduğu habere göre, Oğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı "MHP'nin erken seçimlerde işinin zor olduğu, 2002'deki gibi baraj altında kalabileceği ve HDP'nin ise barajı geçeceği" yönündeki açıklamaları sonrasından partiden ihraç edildi.

İşte parti kararı:

Sayın Basın Mensubu;

Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 4,11,47,74/2,73/5,78/4-(c),(e), 80. Maddeleri uyarınca MHP Iğdır İline kayıtlı üye Sinan OĞAN’ın parti üyeliğinden “KESİN çIKARMA” cezası ile cezalandırılmasına Merkez Disiplin Kurulumuz’ca 25.08.2015 tarihinde yapılan GİZLİ OYLAMA ve AçIK tasnifle katılanların OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

ekran-resmi-2015-08-26-12.06.13.png

SİNAN OĞAN NEDEN İHRAç EDİLDİ?

24 Ağustos'ta Milliyet'ten Tunca Bengin'e konuşan Sinan Oğan, MHP'nin işinin zor olduğunu ve 2002'de yaşadığı hezimeti yeniden yaşayarak baraj altında kalabileceğini belirtmişti.

"PKK'NIN EYLEMLERİ DOĞUDA HDP'NİN OYLARINI ARTTIRIR"

Son süreçte yaşanan şiddet olaylarının HDP'nin değil MHP'nin milletvekili sayısını etkileyeceğini söyleyen Oğan, şöyle konuşmuştu:

"PKK'nın eylemleri doğuda HDP'ye yarar. çatışma devam ederse polisin rahat gezemediği bir sokakta seçmeni geçtim, aday gezebilir mi? Batıda radikal HDP'lilerin saflarını sıklaştırır, AKP'ye kızıp oy verenler açısından ise tersi olabilir. İkisi harmanladığında da HDP 10'un üstünde ama 13'ün altında olur. Bu da HDP'nin milletvekili sayısını etkilemez, ancak MHP'yi etkiler. MHP'nin işi zor ama bir o kadar da kolay. MHP ve diğerleri şeklinde bir ayrıştırmayı gerçekleştirirse, ki bu büyük bir enerji, ciddi bir strateji ve kadrolar gerektiriyor. Bunu başarabilirse yani 1999'daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002'deki hezimeti yaşayabilir."

sinan-ogan.jpg

SEçİM SONUçLARINI ELEŞTİRDİ DİYE İHRAç EDİLMEK İSTENMİŞTİ

MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, seçim sonuçlarını eleştirdiği için Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırmıştı. Bu karar üzerine geçtiğimiz Temmuz ayında MHP Başkanlık Divanı Iğdır İl Teşkilatı'nın görevine son vermişti. 
İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.