1. HABERLER

  2. EGE

  3. MHP'li Başkan'a suç duyurusu
MHP'li Başkan'a suç duyurusu

MHP'li Başkan'a suç duyurusu

Şeyh Sait’in torunları Bedri Fırat ve Feride Fırat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, terör olayları nedeniyle Adana’da gerçekleştirilen birlik ve beraberlik yürüyüşünde yaptığı konuşma dikkat çekmişti. Sözlü’nün açıklamaları nedeniyle Şeyh Sait’in torunları Bedri Fırat ve Feride Fırat avukatları aracılığıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Adana Büyükşehir Belediye başkanı Hüseyin Sözlü’nün, “Şehit cenazelerini haddinden fazla din görevlisiyle dolduruyorlar ve talimatlı sözde din adamları da şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye bakıyor. Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun bu yeterli. Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki, milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür” şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, “Sözlü’nün bu ifadeleriyle imamlara ve imamlara talimat verdiği imasını oluşturan kamu görevlisi kişilere karşı hakareti var olduğu şüphesi mevcuttur” denildi.

“ŞEYH SAİT’İN öZ TORUNLARI SUçTAN ZARAR GöRMüŞTüR”
Dilekçede Sözlü’nün, Şeyh Sait, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca hakkında işbirlikçi imasında bulunduğu belirtilerek, “Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın” şeklindeki beyanı ile edep sınırlarını aştığını ve kişi hatırasına hakaret eden sözler sarf ettiği öne sürüldü. Şikayetçiler Bedri Fırat ve Feride Fırat’ın, Şeyh Sait’in öz torunları olduğu ve bu nedenlerle suçtan zarar gördüğü kaydedilen dilekçede, Sözlü’nün konuşmasının aynı zamanda “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçunu işlediği iddia edildi.

Sözlü hakkında, savcılıkça resen soruşturulması gereken hususlarda araştırma yapılarak kamu davası açılması talep edildi. 

BAŞAK AKBULUT 


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.