1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP'li isimlerden liste kararı açıklaması: Biz farklı bir siyasi hareketiz
MHP'li isimlerden liste kararı açıklaması: Biz farklı bir siyasi hareketiz

MHP'li isimlerden liste kararı açıklaması: Biz farklı bir siyasi hareketiz

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin seçime kendi logosu ve adaylarıyla gireceğine yönelik açıklamasını köşesine taşıdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır" açıklamasını yapmıştı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin seçime kendi logosu ve adaylarıyla gireceğine yönelik açıklamasını köşesine taşıdı. 

Fırat'ın aktardığına göre MHP'li isimler, söz konusu kararla ilgili olarak, "Biz farklı bir siyasi hareketiz. Yeni gelenler kendi kimlikleri ile girerken, biz niye ortak liste ile katılalım?" dedi. 

Fırat'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"- İlk günden beri ‘Biz farklı bir siyasi partiyiz’ diyen MHP Genel Başkanı bu seçimde de aynı noktada. Parti yetkilileri, 'Biz farklı bir siyasi hareketiz. Bu duruşumuz hiç değişmedi. Üstelik yeni gelenler kendi kimlikleri ile girerken, biz niye ortak liste ile katılalım?' yorumunu yaptı.

- MHP’nin ortak liste gibi bir talebinin başından beri olmadığına dikkat çeken üst düzey isimler, AK Parti’nin taşra teşkilatlarından ortak liste talebi geldiğini ancak bunun da görüşülmediğinin altını çizdiler.

- MHP’li yöneticilere göre MHP tabanı üç hilali, logoyu görmek ister, görmezse de oy vermez.

- MHP vekil listelerinde; seçilebilecek, liyakat sahibi, sevilen isimlerin yer alması için çalışılıyor.

- Hafta sonuna kadar listenin tamamlanması, sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin onayına sunulması bekleniyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.