1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Microsoft, Internet Explorer'ın fişini çekiyor! Son 1 gün...
Microsoft, Internet Explorer'ın fişini çekiyor! Son 1 gün...

Microsoft, Internet Explorer'ın fişini çekiyor! Son 1 gün...

Microsoft, 15 Haziran tarihinde resmi olarak Internet Explorer'ın fişini çekecek. Bu hamle ile birlikte Microsoft'un popüler internet tarayıcısı, 27 yıllık ömrünü tamamlamış olacak.

A+A-

Erzurum Güncel- ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 15 Haziran tarihinde resmi olarak Internet Explorer'ın fişini çekecek. Bu hamle ile birlikte Microsoft'un popüler internet tarayıcısı, 27 yıllık ömrünü tamamlamış olacak. Tarayıcı kullanılamaz hale geldikten sonra ise yerleşik bir 'Internet Explorer' moduna sahip olan Microsoft Edge, şirketin en eski tarayıcısının yerini alacak.

Aksam.com.tr'nin LiveMint.com'dan aktardığı habere göre; söz konusu sanal Internet Explorer modu, Microsoft Edge ile uyumluluk sorunu olan internet siteleri ve uygulamalara ilişkin endişeleri ortadan kaldıracak. Yapılan hamle sonrası; Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması, Windows 11'in seçili sürümleri için 15 Haziran'dan itibaren resmi olarak kullanımdan kalkmış olacak.

MICROSOFT, INTERNET EXPLORER İLE 2003'TE PAZARDAN YÜZDE 95 PAY ALMIŞTI

Öte yandan; Microsoft, konuya ilişkin açıklamasında Edge'in Internet Explorer'dan çok daha hızlı ve güvenli olduğuna dikkat çekti. Internet Explorer, ücretsiz bir masaüstü uygulaması haline gelmeden önce ilk olarak Windows 95 için bir eklenti paketi halinde piyasaya sürülmüştü. Popüler tarayıcının kullanımı, 2003 yılında yüzde 95'lik bir pazar payı ile zirve yapmıştı. Fakat kullanım oranları, Firefox ve Chrome gibi daha yeni tarayıcıların rekabete girmesiyle birlikte zaman içerisinde azalmıştı.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.