1. HABERLER

  2. EGE

  3. Midyat çok öfkeli!
Midyat çok öfkeli!

Midyat çok öfkeli!

Midyat’ta 3’ü polis 6 kişinin hayatını kaybettiği alçak saldırıya en büyük tepkiyi Midyat halkı gösterdi. Türk bayrağı ile sokaklara dökülen binlerce vatandaş, “Hepimiz askeriz” sloganları attı

A+A-
Erzurum Güncel- Midyat'ta önceki gün emniyet müdürlüğü binasını hedef alan ve 3'ü memuru, 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısında ölenler için ilçede  düzenlendi. Türk bayrakları eşliğinde, önce saldırının yapıldığı ilçe emniyet binasına, oradan da hayatını kaybedenler için düzenlenen törenin yapıldığı Hükümet Konağı önüne yürüyen binlerce Midyatlı teröre lanet yağdırdı.

"HEPİMİZ ASKERİZ"
Bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Nefize özsoy, Şerife özden Kalmış ile hayatını kaybeden Fahrettin Ekinci, karı koca oldukları öğrenilen Hayriye ve Bekir Sayan için Midyat Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru ökkeş özdemir için de öğleden sonra tören yapıldı. Şehit olan polislerle hayatını kaybeden vatandaşların Türk bayrağına sarılı naaşları, tören mangası ve polislerin omuzlarında alana getirildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan binlerce kişi, "Sizin vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte başlayıp şehadetle biter" yazılı pankart açtı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Meclis'te PKK istemiyoruz" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz asker" sloganları attı.

KüRTçE VE TüRKçE AĞIT
Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakıldı. Törene şehit polislerden özsoy'un eşi Cumhur özsoy, Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış ile saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarının yanı sıra Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Hamile olan şehit Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış, tören boyunca eşinin tabutunun başından hiç ayrılmadı. Şehitlerin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli meslektaşları, silah arkadaşlarının tabutuna birer kurşun koydu. Sabah saatlerindeki törenin ardından şehit Kalmış'ın cenazasi, gönderildiği Kastamonu'da, ökkeş özdemir ise Osmaniye'de toprağa verildi. Ekinci ve Sayan çifti ise Midyat Kutlubey'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Nefize özsoy da bugün Edirne'de toprağa verilecek.



PKK, ALçAK SALDIRIYI üSTLENDİ
Terör örgütü PKK, önceki gün Mardin Midyat'ta 3'ü polis 6 kişinin öldüğü, 51 kişinin de yaralandığı bombalı minibüs saldırısını üstlendi. örgüt, saldırıyı "Dirok Amed" kod adlı terörist İshak Katar'ın düzenlediğini duyurdu.

TERöRüN İZLERİ SİLİNİYOR
Midyat'taki bombalı saldırıda emniyet binasının ön cephesi tamamen yıkıldı. Binanın yakınındaki çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar görürken, yaklaşık 200 işyeri kullanılamaz hale geldi. Emniyet Müdürlüğü binasının etrafı beton bariyerlerle kapatılırken, zarar gören kaldırımlarla elektrik trafolarının onarım çalışmasına başlandı. Patlamanın yaşandığı bölgede bulunan esnaf kepenk açmadı.



VASİYETİ üZERİNE EN SEVDİĞİ YASTIĞI İLE UĞURLANDI
Hain saldırıda şehit olan polislerden Şerife özden Kalmış (31), Kastamonu'nun Araç ilçesinde yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Midyat Emniyet Müdürlüğü'nde polis olan Hüseyin Kalmış, cenazede 6 aylık hamile eşinin yastığını elinden bırakmadı. Şehit Şerife özden Kalmış'ın çok sevdiği, cenaze töreni boyunca eşi Hüseyin Kalmış'ın elinde taşıdığı yastığı da mezarda başının altına konuldu.

DIŞ GüçLERİN UŞAKLARI
İşte Midyatlı vatandaşın terör örgütüne tepkisi:
Burhanettin Nayır: Sadece kınıyoruz. Polise, askere sonuna kadar destek olacağız.
Ayfer Günaydın: Ramazanda 2 polis anneye kıyılır mıydı? Bunlar Müslüman olabilir mi?
Ekrem çiçek: Ben de bu vatanın çocuğuyum ve Kürdüm. Kurban olayım Türkiye'ye. Midyat, terör örgütüne mezar olacak.
Nezahat Mete: Bunlar Kürtleri falan temsil etmiyor. örgütü de partisi de dış güçlerin uşakları.

Nezir GüNEŞ - Mehmet İŞ Sabah 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.