1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Millet İttifakı ekonomi 'A takımını' İstanbul mitinginde açıklayacak... İşte son kulis bilgisi: Hangi isimler konuşuluyor?
Millet İttifakı ekonomi 'A takımını' İstanbul mitinginde açıklayacak... İşte son kulis bilgisi: Hangi isimler konuşuluyor?

Millet İttifakı ekonomi 'A takımını' İstanbul mitinginde açıklayacak... İşte son kulis bilgisi: Hangi isimler konuşuluyor?

CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı, 14 Mayıs seçimlerinden iktidar olarak çıkması durumunda kötü ekonomik tabloyu tersine çevireceğini iddia ettiği kadrosunu İstanbul mitinginde açıklayacak.

A+A-

Erzurum Güncel- BirGün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması planlanan liderler, İstanbul mitinginde yurttaşların karşısına çıkacak.

Maltepe'de düzenlenecek miting yarın saat 17.30'da başlayacak. Edinilen bilgiye göre ekonomide çözüm reçetelerinin anlatılacağı mitingde liderler, sahneye yeni dönemin ekonomi kurmaylarını da davet edecek ve seçmenin karşısına çıkaracak.

İŞTE İTTİFAKIN EKONOMİ KADROSU

Liderlerle birlikte sahnede yer alacak isimler hem kabine hem TBMM'deki ilgili komisyonların başına gelecek isimler olacak. Liderlerle birlikte halkın karşısına çıkacak isimlerden biri olan CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztrak’ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun başına geçmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı olarak görev yapacağı konuşulan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de ekonomi kadrosu içinde yer alacak. Böke'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye ayrılması ile Maliye Bakanı olarak görev yapması planlanıyor.

Ekonomi alınanda görev yapacaklar arasında İYİ Parti'li Bilge Yılmaz ile Birol Aydemir yer alıyor. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Yılmaz, finans doçenti olarak başladığı kariyerine, yabancı üniversitelerde profesör olarak devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.