1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ‘Mor Beyin’ mağdurunun cezasını Yargıtay bozdu
‘Mor Beyin’ mağdurunun cezasını Yargıtay bozdu

‘Mor Beyin’ mağdurunun cezasını Yargıtay bozdu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ByLock kullanıcısı olduğu kabul edilen sanığa silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan verilen mahkumiyet kararını, sanığın FETÖ’nün tuzağı “Mor Beyin” listesinde yer aldığının ortaya çıkması üzerine bozdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 21 Haziran 2017 tarihli belgeye dayanılarak sanık C.S. hakkında ByLock kullanıcısı olduğu kabul edilip, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan verilen mahkumiyet kararını uygun buldu. Bu karar temyiz edildi. Temyiz üzerine dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, istinafın kararını bozdu. Bozma kararında, sanığın kimlik bilgilerinin istinaf aşamasından sonra Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nün 28 Aralık 2017 tarihli “Mor Beyin” listesinde yer aldığının bildirilmiş olması karşısında hukuki durumunun yeniden değerlendirilmesi için mahkumiyet kararının bozulmasına hükmedildiği kaydedildi

11 bin 480 mağdur var

FETÖ’nün ByLock’u örgüt üyeleri arasında devreye sokmasının ardından bu programı kullananların yakalanmasını ve deşifre olmasını zorlaştırmak maksadıyla “Mor Beyin” adlı program devreye sokulmuştu. 11 bin 480 kişinin “Mor Beyin” isimli internet sitesine girdiği ve “ByLock” sunucularına yönlendirilerek mağdur olduğu ortaya çıkmıştı. OHAL KHK’sı ile de kamu görevinden ihraç edilen 2 bin 168 kişiden bin 823’ünün, yapılan incelemeler sonucu FETÖ üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmadığı için görevlerine iadesi de kararlaştırılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.