1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Moskova'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşüyor
Moskova'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşüyor

Moskova'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşüyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Astana süreciyle başlatmış olduğumuz üçlü zirveler gerek Soçi, gerek Ankara, gerek Tahran bunlarda gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Yine bu görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının ben çok faydalı olacağına ayrıca inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile  Kremlin Sarayı'ndaki görüşmesi saat 17.40'ta başladı.

Görüşmenin başında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, özellikle 2018'de  sık sık yaptıkları görüşmelerden sonra 2019'da da bu ilk yüz yüze görüşmeyi  gerçekleştirmenin memnuniyeti içinde olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki siyasi, askeri, ekonomik, ticari ve kültürel  ilişkilerde çok farklı bir gelişme yaşandığını anlatan Erdoğan, bunun bölgesel  güvenliği de çok olumlu istikamette etkilediğini vurguladı.

Bu dayanışmanın bölgenin barışına da çok ciddi bir katkıda bulunduğunu  kaydeden Erdoğan, "Astana süreciyle başlatmış olduğumuz üçlü zirveler gerek Soçi,  gerekAnkara, gerek Tahran bunlarda gerçekten dünyanın ilgisini çeken  görüşmelerimiz oldu. Yine bu görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının ben çok  faydalı olacağına ayrıca inanıyorum." diye konuştu.

"BÜYÜK BİR HEDEF KOYDUK"

Özellikle turizmdeki gelişmelerin iki ülke halkı arasında çok çok  önemli kaynaşmaları sağladığını aktaran Erdoğan, "Aynı şekilde ticari  ilişkilerimizdeki gelişme sizlerin de ifade ettiği gibi sürekli bir artış  trendinde. Tabii sizinle aramızda büyük bir hedef koyduk, malum 100 milyar dolar  ticaret hacmine ulaşmak." dedi.

 

Öte yandan Erdoğan, Kerç Boğazı'ndaki gemi kazasında hayatını  kaybedenlere rahmet diledi. Buradaki hassasiyeti sebebiyle Putin'e teşekkür eden  Erdoğan, Rusça "Spasibo" dedi.

 

İki liderin görüşmesinde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra  Suriye başta olmak üzere, bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da  görüş alışverişinde bulunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.