1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Mucize kurtuluş haberleri peş peşe geliyor!
Mucize kurtuluş haberleri peş peşe geliyor!

Mucize kurtuluş haberleri peş peşe geliyor!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, büyük yıkıma neden oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekipler zamana karşı yarışırken, enkazdan sağ olarak çıkarılan vatandaşlar umutları yeşertti.

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler çevresindeki 10 ili de etkiledi. Şiddetli deprem bölgedeki geniş bir alanda yıkıma neden olurken, depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay’da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.

AKUT RİZE SORUMLUSU: ENKAZ ALTINDA ÇOK SAYIDA CANLI VAR

AKUT Rize Ekip Sorumlusu Ali Güçlüuzunalioğlu, Kahramanmaraş'ta bulunan
Ebrar Sitesindeki duruma ilişkin, "Rize ekibi olarak kar yağışı ve buzlanmadan dolayı zor şartlarda buraya geldik. Kahramanmaraş'ın durumu çok kötü. Enkaz altında çok sayıda canlı vatandaş var. Şu an bizim bulunduğumuz enkazdaki vatandaşlarımızı çıkartmaya çalışıyoruz. Özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan telefonlarını kullanmamalarını rica ediyoruz. Çünkü iletişim kurmamızı güçleştiriyor. Diğer ekiplerimiz de buraya ulaşmak için yolda. Ancak birçoğu trafiğe takılmış durumda. Kötü hava koşulları ve yolların depremde zarar görmüş olmasından dolayı ekiplerimiz gelmekte zorlanıyor. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

27 SAAT SONRA 4 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

İHH Amasya ekibi enkazda arama kurtarma çalışmalarında 27 saat sonra 4 kişiyi sağ olarak kurtardı.

fgdgdg

AKUT KUŞADASI EKİBİ 19 SAAT SONRA ALPEREN'İ KURTARDI

AFAD akreditasyon sürecini gecen sene tamamlayan AKUT Arama Kurtarma Derneği Kuşadası ekibi, AFAD ile koordinasyon halinde bölgede arama-kurtarma faaliyetleri yürütmek üzere 20 kişiden oluşan ekiple Osmaniye'ye hareket etti. Burada yıkılan bir binanın enkazında arama-kurtarma çalışması yapan AKUT Kuşadası ekibi, depremden yaklaşık 19 saat sonra göçük altından Alperen ismindeki bir çocuğu kurtardı.

 

1

Ekip, bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2

KADER'İN YÜZÜ 16 SAAT SONRA GÜLDÜ

Kentin birçok noktasında arama çalışmaları devam ederken, kent merkezinde sevindirici bir haber geldi. Üniversite öğrencisi Kader isimli genci bulunduğu enkazdan arama yapan ailesi, çocuklarına sağ salim ulaştı. Çocuklarına kavuştukları için mutlu olan aile, gözyaşlarına boğuldu.

W1

Kent merkezinde elektrik alt yapısı ve iletişim tamamen yıkılırken, vatandaşların yaktıkları ateşlerle ısındıkları görüldü.

17 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARTILDILAR

Diyarbakır'da, jandarma ekiplerince, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazından biri çocuk 3 kişi çıkarıldı.

Jandarma Genel Komutanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Diyarbakır Sualtı Arama Kurtarma Timinin, 5 Nisan Mahallesi'nde yıkılan bir binada bulunan, biri çocuk 3 kişiyi kurtardığı bildirildi.

Paylaşımda, "Bir ses, bir nefes, bir umut. Diyarbakır Sualtı Arama Kurtarma Timimiz, 5 Nisan bölgesinde yıkılan bir binada bulunan ikisi yetişkin, biri çocuk 3 vatandaşımızı kurtararak, sağlık ekiplerine teslim etmiştir." ifadesi kullanıldı.

MALATYA'DA 5 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde Malatya'da yıkılan bir binanın enkazından 4'ü kadın 1'i çocuk 5 kişi kurtarıldı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Çiftlik Caddesi'ndeki 9 katlı Bulut Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ekipler, 7,7 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 17 saat sonra 4'ü kadın 1'i çocuk 5 kişiyi kurtardı.

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Döndü Karaca (48), Gülhatun Gürbüz (63), Ömer Gürbüz (12), Esra Altaş (20) ve Duygu Karaca (40), sağlık ekiplerince ambulansla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, yıkılan binanın çevresinde vatandaşlar da enkaz altında kalan yakınlarından haber bekliyor.

21 SAAT SONRA 1 KADIN KURTARILDI

Depremden etkilenen Diyarbakır'da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü kurtarma çalışmaları devam ediyor.

2

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda enkaz altından, yaklaşık 21 saat sonra 1 kadın kurtarıldı.

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan kadın, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

24 SAAT SONRA KURTARILDI, EŞİ VE 1,5 YAŞINDAKİ KIZINDAN ACI HABER

Osmaniye'de çalışmalrını sürdüren ekipler saat 23.00 sıralarında enkaz altından ses aldı. AFAD, JAK, UMKE ekiplerinin 5 saatlik çalışmasının ardından depremden tam 24 saat sonra Deniz Kaya, kurtarıldı. Enkazdan çıkarılan Deniz Kaya, yapılan müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı.

denız kaya

Ancak aynı enkazda bulunan eşi Burak Kaya ve 1,5 yaşındaki kız çocukları olan Ekin Kaya’nın cansız bedenine ulaşıldı.

14 YAŞINDAKİ CAN HAYATA TUTUNDU

Kahramanmaraş merkezde bulunan Trabzon Caddesi'nde yıkılan bir evin enkazından 24 saat sonra Can isimli 14 yaşında bir çocuk çıkarıldı.

23

gfdgd

26 SAAT SONRA GELEN MUTLULUK: 2 KÜÇÜK ÇOCUK ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Hatay merkezde arama çalışmaları yapan ekipler, bir binadan sesler geldiğini tespit etti. Bunun üzerine belirlenen binada çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, 2 çocuğu sağ olarak bulundukları yerden çıkardı. Büyük bir sevinç yaşanırken, çocuklar ambulansla tedavi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

1

2

3

HATAY'DA YIKILAN BİNALARIN ENKAZINDAN 1'İ ÇOCUK 4 KİŞİ KURTARILDI

Depremlerde yıkılan İskenderun ilçesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki binalarda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

AA-20230207-30198953-30198937-HATAYDA_YIKILAN_BINALARIN_ENKAZINDAN_1I_COCUK_4_KISI_KURTARILDI

Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonundaki GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 5 katlı Reşit Apartmanı'nın enkazındaki Mehmet (23) ve kardeşi Hakan Yılmaz Çağan'a (10) saat 03.35 sularında ulaşıldı.

AA-20230207-30198953-30198938-HATAYDA_YIKILAN_BINALARIN_ENKAZINDAN_1I_COCUK_4_KISI_KURTARILDI

Ekipler, binanın çevresindeki 5 katlı Yalım Apartmanı'ndaki çalışmalarda 26 yaşındaki Kubilay Özer'e, Akgül Apartmanı'ndaki kurtarma çalışmasında da Nejla Baygül'e aynı saatlerde ulaştı.

AA-20230207-30198953-30198939-HATAYDA_YIKILAN_BINALARIN_ENKAZINDAN_1I_COCUK_4_KISI_KURTARILDI

Vatandaşların da desteğiyle ambulanslara taşınan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

AA-20230207-30198953-30198941-HATAYDA_YIKILAN_BINALARIN_ENKAZINDAN_1I_COCUK_4_KISI_KURTARILDI

AA-20230207-30198953-30198943-HATAYDA_YIKILAN_BINALARIN_ENKAZINDAN_1I_COCUK_4_KISI_KURTARILDI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.