1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Muhsin Kızılkaya: Eğer DAEŞ ise
Muhsin Kızılkaya: Eğer DAEŞ ise

Muhsin Kızılkaya: Eğer DAEŞ ise

AKP'li Muhsin Kızılkaya'dan patlamaya ilişkin korkutan açıklama...

A+A-

Erzurum Güncel- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi’nde Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde meydana gelen patlamada onlarca kişi hayatını kaybetti. Saldırının arkasında IŞİD terör örgütü olmasından şüphe edilirken, saldırı ile ilgili en korkutucu açıklama AKP Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya’dan geldi. Kızılkaya saldırıya ilişkin “Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu suruç’la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Suruç'ta Patlama: Canlı bomba ihtimali var!

Suruç’ta Patlama: Canlı bomba ihtimali var!

Muhsin Kızılaya ise şunları söyledi:

“Bugün teröre şiddete bombaya silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür. Kendi siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak, allah korusun can kaybı hakkında net bilgiler yok ama 10 kişinin öldüğü bilgisi var. Bu sayı artarsa bu ülke bunu ne kadar kaldırabilir? Bir ateş çemberi içinde yaşadığımızı biliyoruz. Biz de diyoruz ki baştan beri biz ülkemizi ateş çemberinin dışında tutuyoruz, bu ateşin kıvılcımların buraya gelmemesi için bir şeyler yapma, iç barışı muhafaza etmek, silaha dayalı ortaya çıkacak bir fikre kapılmamak, çok kısa süre içerisinde biz de suriye’ye yada başka ülkelere benzeyebiliriz.

Ortadoğu’nun demokratik tek ülkesiyiz. Bu istikrarı bu barışı hakikaten de nasıl desem kıskanan bir sürü güç var, yapılanma var. Yanıbaşımızda allah adına bomba patlatan cani örgüt var, öte yandan silahtan tekrar bahsedenler var. Bugün PKK yetkilisi silahlanın çağrılarını yapanlar var. Bütün bunlara karşı, siyasi düşüncelerimizi, dini inanışlarımızı bir kenara bırakmalıyız. Bu bir katliamdır. Bu katliamın benim siyasi görüşümden başkasına yapılmış olması bunun katliam olduğnu değiştirmez. Hepimiz el ele verip şiddetli bir karşı duruş sergilemeliyiz.

İşte Suruç'taki saldırının görüntüleri

İşte Suruç’taki saldırının görüntüleri

‘BüYüK İHTİMALLE DAEŞ’

DAEŞ sadece Türkiye’nin bir sorunu değil. Baştan itibaren DAEŞ’in terör örgütü olduğu teşhisini koyan ilk ülke Türkiye’dir. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu suruç’la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Dünya hassasiyet göstermediği sürece, çok enteresan fırsatlar yakalayıp bunu da kullanırlar. Bizim yapmamız gereken şey, dışardan çok içerde destektir. Memleketin istikrarı barışı bozulduğu zaman hep birlikte altında kalacağız. Barış bozulursa, istikrar bozulursa, huzursuzluk parti ayrımı yapmaz. Aynı şekilde etkiler. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği tehlikeye girer.

Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.