1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ne yaptın sen Okan Buruk! Bütün herkes onu konuşuyor
Ne yaptın sen Okan Buruk! Bütün herkes onu konuşuyor

Ne yaptın sen Okan Buruk! Bütün herkes onu konuşuyor

Trendyol Süper Lig'in 26'ncı hafta karşılaşmasında Okan Buruk'un Galatasaray'ı Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı. Alınan bu sonucun ardından başarılı çalıştırıcı lig tarihine adını adeta altın harflerle yazdırdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın başına geçen Okan Buruk, ilk sezonunda şampiyonluk yaşamayı başarmıştı. Deneyimli teknik adam, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'den liderlik koltuğunu almış ve dün akşam Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup ederek, koltuğu bırakmamıştı. Dün kazanılan 3 puanın ardından Okan Buruk, Fatih Terim, Daum ve Şenol Güneş gibi isimleri geride bırakmayı başardı.

OKAN BURUK, SÜPER LİG'E DAMGA VURMAYA DEVAM EDİYOR

Süper Lig'de Galatasaray'ın başında ilk sezonunda şampiyonluğa uzanan Okan Buruk, yalnızca bununla da kalmıyor. Buruk, birçok rekor kırarken, rekorlarına bir yenisini de dün ekledi. Süper Lig tarihinde 4 büyüklerin başında 50 galibiyete en az maç sayısında (62 maç) ulaşan isim oldu.

REKOR FATİH TERİM'E AİTTİ

Okan Buruk'tan önce 50 galibiyete en hızlı ulaşan isim Galatasaray ve Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim'di. Terim, 50 galibiyete 70 maçta ulaşmıştı. Fatih Terim'in ardından 71'er maçla Christoph Daum, İsmail Kartal ve Şenol Güneş listede yer alıyordu.

GALATASARAY RAKAMLARI

Okan Buruk, efsanesi olduğu Galatasaray'ın başında tüm kulvarlarda 80 maça çıktı. 51 yaşındaki teknik adam, bu karşılaşmalarda 61 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşayarak 2.41 puan ortalaması tutturdu.

www.aksam.com.tr

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.