1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Neşet Ertaş filmine yasak geldi Mustafa Uslu isyanı bastı!
Neşet Ertaş filmine yasak geldi Mustafa Uslu isyanı bastı!

Neşet Ertaş filmine yasak geldi Mustafa Uslu isyanı bastı!

Neşet Ertaş filmine yasak geldi Mustafa Uslu isyanı bastı! Film için tam 65 milyon lira harcandı

A+A-

Erzurum Güncel- Neşet Ertaş'ın hayatının anlatıldığı "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin 23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanıyordu ancak mahkeme kararı ile yayınlanmasına yasak getirildi. Bir canlı yayına bağlanan Neşet Ertaş filminin yapımcısı Mustafa Uslu yeni açıklamalarda bulundu. Mustafa Uslu, filmi için harcadığı parayı da açıkladı.

23 Aralık'ta vizyona girecek olan Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle Mustafa Uslu'ya açılan davada sona gelindi. Mahkeme, "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin ve fragmanının yayınlanmamasına karar verdi.

2. Sayfa programına telefonla bağlanan Mustafa Uslu, film için 65 milyon TL harcadığını söyledi. Uslu, sözlerini "Filmimiz seyredilmeden yasaklandı bu bizi üzer. Defalarca aileyle görüştük kişinin ölümüyle kişilik hakları sona erer, miras olarak kalmaz buna rağmen defalarca görüştük. Maddi ve manevi anlaşmaya razıydık ama olmadı. Projede sadece birinin olmasını istemedikleri için anlaşamadık ekonomik konuda anlaşmıştık, 10 milyon vermeye hazırdık. Kitabın yazarı Erol Parlak'ı istemediler" şeklinde sürdürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.