1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Nevşin Mengü'den Erdoğan'ın sözlerine eleştiri
Nevşin Mengü'den Erdoğan'ın sözlerine eleştiri

Nevşin Mengü'den Erdoğan'ın sözlerine eleştiri

Nevşin Mengü'den Erdoğan'ın sözlerine eleştiri: Niye gizli yaptık?

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Reza Zarrab davasına ilişkin "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Biz ABD'ye böyle bir taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve enerji konularına ilişkimiz var" sözlerini gazeteci Nevşin Mengü, Twitter'dan eleştirdi. Nevşin Mengü, "Madem ABD’ye ambargo için taahhütte bulunmadık, o zaman niye para aktarımını dolaylı, gizli yaptık?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda işadamı Reza Zarrab'ın ifade verdiği ABD'deki davayla ilgili "Davadan ne çıkarsa çıksın, biz doğru yaptık, ambargoyu delmedik" dedi.

Toplantıdan alınan bilgilere göre Erdoğan konuşmasında, "İran ile ticari ve enerji ilişkimiz var. Ambargoyu biz ihlal etmedik. Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Biz ABD'ye böyle bir taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve enerji konularına ilişkimiz var" ifadelerini kullandı.

AMBARGOYU TANIMIYORSAK REZALARA GEREK YOK Kİ

Nevşin Mengü, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini eleştirdi. Nevşin Mengü, "Madem ABD’ye ambargo için taahhütte bulunmadık, o zaman niye para aktarımını dolaylı, gizli yaptık. Parayı direkt İran’a yollasaydık" dedi. Mengü'nün, "Ambargoyu tanımıyorsak Rezalara gerek yok ki, İran’dan gazı alır parayı da direkt yollarız" sözleri dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.