1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Nöroloji Derneğinde FETÖ Toplantısı
Nöroloji Derneğinde FETÖ Toplantısı

Nöroloji Derneğinde FETÖ Toplantısı

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Sarıtemur’un FETÖ/PDY üyesi olmaktan 15 yıla kadar hapsi istendi.

A+A-

Erzurum Güncel- ERZURUM Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Sarıtemur’un FETÖ/PDY üyesi olmaktan 15 yıla kadar hapsi istendi. Akademisyenlere sohbet yapan örgüt imamlari, ifadelerinde toplantıların Nöroloji Derneği’nde yapıldığını anlattı.

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Sarıtemur, 7 Eylül 2016 tarihinde FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine kondu. Meslekten ihraç edilen Murat Sarıtemur hakkında hazırlanan iddianame 2’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Sarıtemur’un örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. İddianamede, Sarıtemur’un ele başı Fetullah Gülen’in talimatı ile başka bankada olan parasını Bank Asya’ya havale ettiğinine işaret edildi. Zaman Gazetesi aboneliği olan Murat Sarıtemur’un çocuklarını da örgüte ait Aziziye Kolejine gönderdiğine vurgu yapıldı.

Başka bir dosyadan şüpheli olan Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. A.Y.’nin ifadesine de iddianamede yer verildi.  A.Y., 2009 yılında doçent olduktan sonra sohbetlerin Anadolu- Kafkas Nöroloji Bilimler Derneği adlı büroda yapıldığını söyledi. Bir başka FETÖ şüphelisi Y.K. ise örgütün kolejinde öğretmen olarak çalışmaya başladığında Erzurum il imamı olan İhsan İnal’ın kendisini Erzurum akademisyenler il abiliği görevine getirdiğini bildirdi. 2014 yılı Mayıs ayına kadar devam ettiği bu görevde akademisyenlerden burs adı altında para toplandığını, Sarıtemur’un da burs verdiğini hatırlatan Y.K., “Murat Sarıtemur kurban bağışı ve kurban dağıtımı konusunda görev aldı ve örgütün sosyal faaliyetlerine katıldı. Murat Sarıtemur sosyal demokrat görünümlü bir hayat yaşıyordu” dedi.

Akademisyenlere imamlık yapan Ö.M.Ö. de Murat Sarıtemur ile Yıldızkent semtinde bulunan bir evde tanıştığını, toplantıları bu kişinin bekar evinin dışında, Nöroloji ile ilgili bir dernekte ve akademisyenlerin evlerinde bazen de Yrd. Doç. Dr. Murat Sarıtemur’un bekar evinde yaptıklarını anlattı.

Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün ilk kez hakim karşısına çıkan Murat Sarıtemur, suçlamaları kabul etmedi. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu hatırlatan Sarıtemur, eşi ile sağlık ocağında tanıştığını belirtti. ByLock kullanmadığını iddia eden Sarıtemur, Erzurum’da maddi durumu iyi olanların yarısının çocuğunu Aziziye Kolejine gönderdiğini savundu. Hastane ve devlet kurumlarının hepsinde Zaman Gazetesinin okunduğunu savunan Sarıtemur, örgüt üyesi olmadığını öne sürdü. ByLock içeriklerinin geldiğini belirten Mahkeme Başkanı Burak Akpınar ise Sarıtemur’un ByLock’a 8 kez giriş yaptığını, 16 mail aldığını ve bunların 12’sini okuduğunu aktardı. Sarıtemur, “ByLock kullanmadığım içeriklerden anlaşılacak” diyerek kendini savunmaya devam etti. Duruşma ertelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.