1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğrenciler karne heyecanı yaşadı
Öğrenciler karne heyecanı yaşadı

Öğrenciler karne heyecanı yaşadı

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı son ders zilinin çalmasıyla sona erdi. Yaz tatiline kavuşan öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

A+A-

Öğrenciler karne heyecanı yaşadı - Tıkla İzle

Erzurum Güncel- 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, son ders zilinin çalmasıyla sona ererken, öğrenciler karnelerine ve yaz tatiline kavuştu. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler, Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu'nda da karne günü töreninde karnelerini aldı. Düzenlenen törene Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından şiirler okundu, folklor gösterisi yapıldı. Törenin sona ermesiyle öğrenciler sınıflara koştu ve karnelerine kavuştu. Karnelerine kavuşan öğrenciler heyecan yaşadı.

Bu sene ortaokuldan mezun olan Zeynep Şengüler, “Karnem bence çok fazla iyi değil ama bu kadarını da bekliyordum. Teşekkür belgesi aldım. İnşallah takdir de alabilirim başka seneye. Sonunda mezun olduk. Biraz üzgünüm arkadaşlarımdan ayrıldığım için ama ortaokulu da bitirdim çok şükür. O yüzden biraz mutluyum” diye konuştu.

Mezun olan öğrencilerden Deniz Doster, “Bu sene sekizinci sınıfı tamamladım. Karnem her zamanki gibi. Pek değişmiyor , notlarım hep aynı. Mezun olduğum için mutluyum tabii ama artık heyecanı kalmadı. Asıl önemli olan LGS idi benim için. O da tam istediğim gibi geçmedi benim için. Ama önümde daha üniversite sınavı var. Ona çalışacağım. Mezun oluyorum bu sene. Arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzgünüm ama biz birbirimizi bırakmayız, yine görüşürüz” dedi.

Emir Kaan Dönmez, Emir Çelik, Emir Tuğra Karagöz ise, “Mutluyuz, heyecanlıyız. Bu sene stresli geçti. Sınavlar da zordu zaten. O yüzden takdir almayı planlamıyorduk, aldık yani. Ne diyelim. Mutluyuz, dönem zor geçti. Bu dönem çok hızlı geçti, anlamadık. Güzeldi. Notlarımız da çok iyi” şeklinde konuştu.

Kızının karne heyecanına ortak olan veli Özlem Zeyrek , “Kızım 3 puanla takdiri kaybetmiş. Şimdilik çocuklar büyük bir pandemiden çıktılar. Pandemiden sonra iyi toparladılar. Memnunuz. Takdir bekliyorduk, 2-3 puanla kaçırmış. Mutluyuz” dedi.

Yaz tatili geldiği için mutlu olduğunu belirten öğrenci Emre Erdoğan, “Karnem normal yani, her zamanki gibi. Okul bitti diye sevinçliyim. Yaz tatilinde genellikle uyurum, dinlenirim. Ders de çalışırım çok az da olsa. Pek sevmiyorum. Notlar biraz iyi gibi” diye konuştu.

Düzce'de 73 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

kiye genelinde ilk ve orta dereceli okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte okullarda karne heyecanı yaşandı. Düzce'de de 317 okulda 3 bin 362 derslikte 73 bin 291 öğrenci karnesini 4 bin 860 öğretmenin elinden aldı.

İlkokullarda ise ilk defa karnesini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Okulların 4. sınıfından mezun olan öğrenciler ise hüzne boğuldu. Okullarda öğrencilerin karne almasıyla başlayan yaz tatili 12 Eylül'de ilk ders zilinin çalmasıyla bitecek.

Bitlis'de 2 bin 397 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Güroymak ilçesinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul, temel eğitim ve liselerde öğrenim gören 2 bin 397 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 19 Mayıs İlkokulunda, velilerin de katıldığı karne dağıtım töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının huzurlu bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Öğrencilere hitaben konuşan Budak, "Karneleri ne olursa olsun sevgili öğrencilerimizin yüzlerinden gülümseme, hayatlarından neşe ve mutluluk eksik olmasın. Değerli velilerimizden ricamız, notları düşükse yavrularını teselli etmeleri, başkaları ile asla kıyaslamamaları onları cesaretlendirmeleridir. Büyüdüklerinde anne ve babalarını kötü anılarla hatırlayıp üzülmesinler. Onların mutluluğu ve yüzlerindeki gülümseme karneden daha çok değerlidir. Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize şimdiden iyi tatiller dilerim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Şube müdürleri öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Maltepe'de polislerden şehit çocuklarına karne sürprizi

Maltepe'de bulunan bir okulda da 3 şehit çocuğu unutulmadı. Şehit çocuğu olan öğrenciler için atılan anlamlı bir adımda 2015 yılında Iğdır'da Dilucu sınır kapısına giderken bombalı saldırı sonucu serviste 13 arkadaşı ile birlikte şehit olan polis memuru Yaşar Doğançay'ın çocukları, Ömer Hilmi Doğançay ve Ahmet Faruk Dogançay ile 2012 yılında Bingöl Muş karayolunda sivil araçlara roket atarlı saldırı sonucu şehit olan Er İdris Karakaşoglu'nun kızı Elanur Karakaşoğlu'na karneleri Maltepe ilçe emniyet müdürü Ali Kesikoğlu ve polis ekipleri verdi. Ardından ekipler, şehit çocuklara hediye takdiminde bulundu.

“Karnemi aldım çok mutluyum”

Karnesini polis ekiplerinin elinden alan şehit Er İdris Karakaşoglu'nun kızı Elanur Karakaşoğlu, “Karnemi aldım çok mutluyum. 5. sınıf oluyorum. Karnem güzel geldi. Büyüyünce veteriner olmak istiyorum. Çünkü hayvanları çok seviyorum. Tatilde arkadaşlarımla gezeceğim” dedi.

“Karne gününde şehit çocuklarımızı yalnız bırakmadık”

Okul yetkililerinden Kemal Tekden ise “Bugün karne günü, içlerinde şehit çocuklarımız var. Onları da karne günün de yalnız bırakmadık. Bu konuda Maltepe İlçe Emniyet Müdürü, yetkililer ve polis ekipleri eşliğinde okulumuzu ziyaret etti. Çok duygulu ve güzel bir an hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konya'da 7 bin 731 öğrenci karne sevinci yaşadı

Kulu ilçesinde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sona erdi. 60 okulda eğitim ve öğrenim gören 7 bin 731 öğrenci karnelerini ve başarı belgelerini alarak yaz tatiline çıktı. Öğrenciler, karnelerini okul müdürleri ve öğretmenlerinin elinden aldı. Okullarda öğrencilere yönelik yapılan konuşmalarda, yaz tatilinin iyi geçirilmesi ve derslerinde zayıf bulunan öğrencilerin daha çok çalışarak notlarını yükseltmeleri tavsiye edildi.

Muş'ta 107 bin 321 öğrenci karne heyecanı yaşadı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez Prof. Dr. Vahit Özmen İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Hasan Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile aileler katıldı. Çocukların karne heyecanına ortak olan Vali Yardımcısı Taş, öğrencilere karnelerini teslim ederek, iyi tatil temennisinde bulundu.

Programı nedeniyle karne törenine katılamayan Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün öğrencilere selamını ileten Vali Yardımcısı Taş, karne töreninin bir yerde son ve bir yerde de yeni başlangıç olduğunu söyledi. Öğrencilerin yarının doktoru, valisi, kaymakamı, öğretmeni olacağını işaret eden Taş, “Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Bu ülke sizlerin omzunda yükselecek. Buna inancımız tamdır. İnşallah hepiniz güzel bir not almışsınızdır. Tabi kötü not alan kardeşlerimiz kesinlikle üzülmesin. Dediğim gibi yeni bir başlangıç olacak. İnşallah bundan sonra daha iyi bir düzeye geleceksiniz. Şimdiden güzel bir yaz tatili geçirmenizi diliyorum” dedi.

Öğrencilerin karne sevinci: Pandemisiz ilk yaz tatili başladı

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül 2021'de yüz yüze olarak başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erdi. Kırıkkale'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 47 bin öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit nazir Elitok İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne öncesinde okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Harmandalı oynayan öğrenci, üzerinde taşıdığı Türk bayrağını Vali Bülent Tekbıyıoğlu'na verdi.
Vali Tekbıyıkoğlu, öğrencilerle birlikte şehit isimlerinin yazılı olduğu saksıya çiçek dikti. Buradaki etkinliğin ardından Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, öğretmenler ve veliler, sınıflarda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Vali Tekbıyıkoğlu, öğrencilere karnelerinin yanında hediye de vererek hatıra fotoğrafı çekindi.

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, öğrencilerin tatilde eğitimlerden uzak kalmamalarını tavsiye etti.

Vali Tekbıyıkoğlu, "Bu senenin diğer senelerden farkı var. İnsanoğlunun başına 100 yılda bir gelen pandemiden sonraki ilk örgün eğitime başladığımız yıl. Çocuklarımızın uzak kaldıkları okullara tekrar kavuştu. Öğretmenlerimiz de yine aynı heyecan vardı. Bu sene yaklaşık 47 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Okulun örgün eğitimin hakkını vermek bir kenara tatilin de haklarını vermesine ve yine tatille beraber eğlence ile beraber eğitimlerinden de uzak kalmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

İşitme engelli öğrenciler de törenle karnelerini aldı

Çamlıca Mahallesi'nde bulunan Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulu'nda düzenlenen karne törenine, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan katıldı. Düzenlenen törenin ardından işitme engelli öğrencilere sınıflarında karneleri ve hediyeleri verdi. Anaokulu ve ilkokul düzeyindeki çocuklara karnelerini ve hediyelerini veren protokol üyeleri, engelli öğrencilerin karne sevincini paylaştı.

Engelli öğrencilerin karnelerini aldığı esnada oluşan samimi ortam içleri ısıttı. Vali Ayyıldız, karne verdiği bir öğrencinin elini öperken, diğer protokol üyeleri de miniklere sevgilerini gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.