1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ok ile MİT 2006’da Ankara’da görüştü
Ok ile MİT 2006’da Ankara’da görüştü

Ok ile MİT 2006’da Ankara’da görüştü

Eski İstibaratçı Sabri Uzun’un kitabından...

A+A-

Erzurum Güncel- Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, kitabında 2006’da  MİT yetkilileri ilePKK’lı Sabri Ok’un Ankara’da bir araya geldiğini ve kendisinin de tesadüfen bu görüşmeye tanıklık ettiğiin anlatıyor.

 
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun geçen cuma günü piyasaya çıkan ‘İn-Baykal Kasedi-Dink Cinayeti ve Diğer Komplolar’ adlı kitabında Gülen cemaati ve yakın tarihte yaşanan olaylara ilişkin ilginç bilgilere yer verdi. Uzun’un kitabında yer alan önemli iddilar özetle şöyle: 
 
 
SABRİ OK
 
 
 
İLK SIRADA çETİN DOĞAN: Uzun’un anlatımlarına 14 Haziran 2001 günü ikinci kez İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevine getirildiği, şu müdürü R.G. kendisine en üst kısmında ‘Ergenekon örgütü’ yazan bir şema gösteriyor. Uzun şemaya ilişkin şunları anlatıyor: “En üstünde, örgüt sorumlusu konumunda Orgeneral çetin Doğan gösterilmişti. Alt kısmında beş altı korgeneral vardı. Generallerin olduğu yaklaşık 25 kişilik bir örgüt şemasıydı. Şemanın hukuki bir gerçekliği olup olmadığını sordum. Tuncay Güney’e ait bir ifade tutanağı ve bilgi notu getirdi. İfadede çetin Doğan dahil kimsenin adı geçmiyordu. Şekamı kimin yaptığını sordum. İstanbul İstihbarat Şubesi gönderdi dedi. Bende bunun üzerine böyle afaki şema olmaz ellerinde başka delil varsa söylesinler, dedim”.
 
AYNI MASADALAR: Sabri Uzun 2006 yılının ortalarında yaşadığı ilginç bir olayı da aktarıyor. Uzun’un ifadesine göre emekli Albay Orhan özgören ile Ankara Söğütözü’ndeki Saklıbahçe’de buluşuyor. özgören bu buluşmaya Alaaddin Kanat’la geliyor. Uzun’a göre Kanat, PKK’nın Marmara bölge sorumluluğunu üstlenmiş bir itirafçı. Uzun ile özgeren kendi aralarında konuşurken Kanat’ın dikkatini başka masada oturan bir grup çekiyor. Masada oturan kişinin PKK’nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok olduğunu söylüyor. Neler olduğunu sordukları işletme sahibi Ahmet Dokumacı şunları söylüyor: “Sabri Ok masada MİT’çilerle konuşuyor. Onları diğer masada oturan istihbaratçı polisler takip ediyor.” Uzun kitabında bu manzarayı göndüğünde örgüt ile siyasi pazarlığın başladığını anladığını ve böylece bir çözüme gidebileceğinden mutlu olduğunu ifade ediyor.
 
 
üçüncü şahıs kaydetti
 
Uzun’in kitabındaki bir başka iddia ise Ergenekon davasının kilit isimlerinden Tuncay Güney ilgi ilgiliyli. Uzun, MİT tarafından Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderilen ve Tuncay Güney’e ait olan sorgu kayıtlarının, sorguyu yapan polisler dışında üçüncü bir şahıs tarafından yapıldığını iddaa etti: “Bazı yerlerde ses kayıt cihazına bilinçsizce dokunmaktan tıkırtı ve sürtünme sesleri, parazitler kulağa çarpıyor. Bu da sorgu odasında sorgulayanların bir haberinin olmadığı bir ses kayıt cıhazının olduğunu gösteriyor. Sorguyu yapanlar kendi aleyhlerine suç teşkil eden bir ses kaydını MİT’e gönderemiyeceklerine göre, geriye tek olasılık kalıyor: Sorgu odasının istihbarat birimleri tarafından dinlenmiş olması.”
 
3 kere geldi 3 kere gitti
 
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 45 yılını emniyet teşkilatında geçirdi. Kariyerinde İstihbarat Daire Başkanlığı’na kadar yükseldi. Bu mevkiye üç defa getirildi ve üç defa da görevden alındı.
Gazetevatan
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.