1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Okudular... her şey değişti
Okudular... her şey değişti

Okudular... her şey değişti

Erzurum İspir’de 2 yıl önce 4 genç “Herkes telefon bağımlısı oldu” diye kitap okuma kampanyası başlattı. 7’den 70’e hızla yayılan okuma alışkanlığı farklı projeleri de beraberinde getirerek ilçenin çehresini değiştirdi

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'un İspir ilçesinde yaşayan 4 genç, 2 yıl önce kahvehanelerde herkesin telefonlarıyla ilgilendiğini ve birbirleriyle sohbet etmediğini fark edince, kitap okuma kampanyası başlatıldı. Bir dernek veya kuruluşa bağlı olmadan, telefon bağımlılığının önüne geçmek için 'İspir Okuyor' adıyla başlatılan kampanyada, 'Kitap oku, geleceğini doku' sloganı ile yola çıkan gönüllü gençler, bağışlanan kitapları, "Merhaba; Ben özgür bir kitabım ve geldiğim yerdeki özgür okuyucu sana ulaşabilmem için beni özgür bıraktı. Daha fazla okuyucuya ulaşabilmek için İspir'i geziyorum. Sende beni okuduktan sonra tekrar özgür bırakırsan çok sevinirim. Kitabın içinde sana ait bir şey var lütfen kalemine dokun ve duygularına beni de ortak et" notuyla çeşitli noktalara bıraktı.

HAYVANLARA DESTEK, ÇEVRE KİRLİĞİNE ÖNLEM

 

Evlerin balkon korkuluklarından, çeşme başlarına ve ağaç dallarına kadar bırakılan kitaplar, ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü. İlçede yaşayanların büyük bölümü İspir Okuyor gönüllüsü olurken, ardından sokak hayvanları için lastiklerden yapılan su ve yiyecek kapları ilçenin her yerine dağıtıldı. Hayvanlara yardımların yanı sıra çevre kirliliğine de dikkat çeken gönüllüler, belirli zamanlarda ilçede bulunan ormanlık alanlarda çöp toplama etkinlikleri düzenledi. Gönüllüler, başlattıkları sosyal çalışmalara 'Gönülden Gönüle İspir' adlı bir şiir kitabı çıkararak devam ediyor.

4 KİŞİ YOLA ÇIKTIK. ŞİMDİ HERKES GÖNÜLLÜ OLDU

İspir'in gönüllülerinin kurucularından Veysel Karani Kara (34), "Toplumumuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapların insan hayatındaki önemine vurgu yapmak için yola çıktık. Çocuklarımızın kitapları sevmesi için, köy okullarına oyuncaklarla beraber kitap hediye ettik. Şehitlerin adını yaşatmak için, okul kütüphanelerine isimlerini verdik. Üniversitesinin fidan dikimi kampanyasına destek olduk. Kedi evleri inşa ettik ve düzenli aralıklarla mama dağıttık. 7'den 70'e İspir Mehmed'inin yanında olmak için, vatan evlatlarımıza mektup kampanyasını başlatarak 300 civarı mektup gönderdik. Askerlerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Kısıtlama sürecinde aç kalan hayvanlara iki ay boyunca her gün mama dağıttık. 4 kişi yola çıktık. Şimdi herkes gönüllü oldu. Herkeste farkındalık oluştu" dedi.

Haber: Furkan NEHRİ/ Sabah

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.