1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Olgun’un yanına kâr mı kalacak?
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Olgun’un yanına kâr mı kalacak?

A+A-

Trajikomik bir şekilde çöken 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimi, müteahhit Olgun Gür’ü kovup başka bir firmayla anlaştı…

İyi de, tamamen müteahhit Olgun Gür’ün sebep olduğu en az 40 milyon liralık bu zararı kim ödeyecek?

Erzurum Valisi bugün 2. Organize Sanayideki yatırımcı ve işadamlarıyla bir toplantı yapacak.

Bir yetkili kamuoyunun karşısına çıkıp, maşeri vicdanı sızlatan bu gelişmelere cevap vermelidir. Bu, öyle üzeri örtbas edilecek cinsten bir rezalet değil.

İzmir’de, geçen yıl depremden 25 yıl önce yaptığı bina çöktüğü ve içindeki insanlar öldüğü için ilgili müteahhit ve inşaat mühendisi haklı olarak tutuklanmış ve yargı önünde hesap sorulmuştu.

Erzurum’da ne deprem ne de doğal bir afet olmadığı halde, sırf müteahhit Olgun Gür daha fazla kazansın diye, önce imalat hatası yüzünden yapılan dört fabrika binası çöktü; üretim durduruldu, işçiler evlerine gönderildi. Buna rağmen açılan idari soruşturma hariç ne yargı boyutunda ne de bakanlıklar nezdinde Olgun Gür’le ilgili hiçbir işlem yapılmadı.

Sonra sanki de aynı müteahhide ödül verilircesine “gel bu fabrikaları tamir et” dediler. Bunun için de üç buçuk milyonu müteahhide ödenmek kaydıyla toplam 12 milyon liraya yakın bir para harcandı. Bu kez de yanlış metot izlendi ve bu yanlış yüzünden 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde değil dört fabrika artık sanayi bölgesinin tamamı çöktü. Buna rağmen Olgun Gür hala ellerini kollarını sallayarak gezmekle kalmıyor, devletten ihale üstüne ihale alıyor!

Mızrak artık çuvala sağamaz hale geldi. Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi, tamamen yönetim ve müteahhit hatası yüzünden bugün işlevsiz hale geldi ve binlerce insanın hem iş hayali hem de üretim planları yerle yeksan oldu. Şimdilerde tıpkı 7 büyüklüğünde bir deprem görmüş gibi bir halde olan 2. Organize Sanayi Bölgesi, kapısına kilit vurmanın eğişinde… Sebebi ise, tamamen kendisini dokunulmaz ilan eden sorumsuz bir müteahhidin yaptıkları yüzünden…

Yıkılan o dört fabrika, Başkan Erdoğan’ın talimatıyla devlet kasasından yapılmıştı. Aynı Başkan Erdoğan Erzurum’a altı yeni fabrika binası daha yapılmasını istedi ve altı yeni fabrika binası için planlama yapılmaya başlandı. Şimdi bu durumda herkes aynı soruya cevap arıyor: Bu altı yeni fabrika binası da çöken bu organize sanayi bölgesinde mi kurulacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.