1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Ömrü kuraya yetmedi
Ömrü kuraya yetmedi

Ömrü kuraya yetmedi

Erzurum’da hacca gitmek için kızı ile birlikte müracaat eden Fikriye Tahir’in ömrü kuraya yetmedi. Kutsal topraklara gitmek için 17 yıl bekleyen yaşlı kadın, hayatını kaybettikten 5 yıl sonra müjdeli haber geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da hacca gitmek için kızı ile birlikte müracaat eden Fikriye Tahir’in ömrü kuraya yetmedi.  Kutsal topraklara gitmek için 17 yıl bekleyen yaşlı kadın, hayatını kaybettikten 5 yıl sonra müjdeli haber geldi. Buruk bir sevinç yaşayan kızı Ayşe Tahir, annesiyle beraber kurdukları hac hayalini tek başına gerçekleştirecek.

Her yıl kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen binlerce hacı adayı, çıkmak bilmeyen kuralar yüzünden hac vazifelerini yerine getiremiyor. Uzun yıllar hac yolu gözleyen vatandaşlar beklerken ya vefat ediyor ya da ilerleyen yaşları sebebiyle gidecek güçleri kalmıyor. Seneler süren bu heyecanlı bekleyiş çıkmak bilmeyen kuralar yüzünden yerini umutsuzluğa bırakıyor.

Umutlar gelecek yıla kaldı

Hac mevsimi yaklaşırken binlerce vatandaşın beklediği müjdeli haber Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen kura sonrasında geldi. Hacca gitmeye hak kazanan 83 bin 430 kişi e-devlet üzerinden sonuçlara ulaşırken, isimleri çıkmayan vatandaşların umudu gelecek yıla ertelendi.

Beklenen haber 17 yıl sonra geldi

Erzurum’da 2006 yılında hacca gitmek için müracaat eden 63 yaşındaki Fikriye Tahir, aradan geçen uzun yıllara rağmen bir türlü ismi kurada çıkmadı. 2011 yılında ilerleyen yaşı nedeniyle tek başına hacca gidemeyeceğini düşünen yaşlı kadın, kendisine refakat etmesi için kızını da kutsal topraklara götürmek istedi. Beraber hac hayali kuran anne kızın isteği 17 yılın ardından gerçekleşirken geç gelen haber, yüzlerde buruk bir tebessüm bıraktı. 2018 yılında annesini kaybeden Ayşe Tahir, beraber kurdukları hac hayalini şimdi tek başına gerçekleştirecek.

“Keşke oraları görebilseydi”

Annesinin uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için yanıp tutuştuğunu dile getiren Ayşe Tahir, yıllar sonra gelen habere tam sevinemediklerini söyledi. Hac farizasını yerine getirmek için yıllarca birikim yapmasına rağmen annesinin bir türlü hayalini gerçekleştirememesine üzüldüğünü belirten Tahir, “Annem hep bu anın hayali ile yaşardı.

Beraber o topraklara gidecektik fakat ömrü bunları gerçekleştirmeye maalesef yetmedi. Ölene kadar bu isteğiyle yanıp tutuştu. Sağlığı ve gençliği yerindeyken hacca yazılan annem yıllarca bekledi. Uzun yıllar kurada ismi çıkmadı,  yaşı da ilerleyince ona eşlik etmek için bende yazıldım. Aradan yine yıllar geçti ve bizim haccımız yine çıkmadı. Zaten 2018 yılında annem vefat etti. Vefatının ardından 5 yıl geçti ve bu sene ki kurada hacca gitmek için hak kazandım. Bu haberi yıllardır bekliyorduk fakat bir yanım ister istemez buruk halde. Beraber gitmeyi planlamıştık, nasip olmadı. Keşke annem de ölmeden oraları görebilseydi, yıllarca beklemeseydi” dedi.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.