1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Onay vermek için son 5 gün
Onay vermek için son 5 gün

Onay vermek için son 5 gün

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararına göre 31 Aralık 2017’ye kadar internet onayı vermeyenin kredi ve banka kartları, online alışverişe kapatılacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Emre Ekmekçi, “Tüketiciyi yeterince bilinçlendirmeden yapılacak geçiş, e-ticaret sektörünün yazar kasalarına kilit vurmak anlamına gelir” dedi. BDDK, 17 Ağustos 2017 tarihinde internette kullanımına onay verilmeyen bireysel banka ve kredi kartlarının internet üzerinden alışverişe kapatılmasını kararlaştırmıştı. Ancak bu tarihe birkaç gün kala, süre 31 Aralık 2017'ye dek uzatılmıştı. Bu kararla birlikte artık kart sahipleri açıkça talep etmediği sürece, bireysel banka kartları ve kredi kartları elektronik ticaret işlemlerine kapalı olarak üretilecek. ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, kararın e-ticaret sektörünü etkileyeceğini belirterek ‘'Dünya genelinde dijital ödemelerdeki artış trendi hızla devam ediyor, ülkemizde ise online siparişlerde ödemeler yüzde 80'nin üzerinde, kredi kartları ile yapılıyor. Tüketiciyi yeterince bilinçlendirmeden yapılacak bir geçiş, e-ticaret sektörünün yazar kasalarına kilit vurmak anlamına gelir'' dedi.

ÖDEMELERİ ETKİLER

E-ticareti sadece alışveriş siteleri olarak düşünmemek gerektiğini dile getiren Ekmekçi, “Turizm, havacılık ve ulaşım, vergi ödemeleri de bu düzenlemeden büyük ölçüde etkileniyor. Bankalara da önemli bir görev düşüyor. İnternetten alışverişe devam etmek isteyen tüm kullanıcılar, bankalarıyla irtibata geçip onay verdiklerinde eskisi gibi alışverişlerini yapabiliyor” diye konuştu.Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.