1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öncelikli hedef öğretmen yetiştirme!
Öncelikli hedef öğretmen yetiştirme!

Öncelikli hedef öğretmen yetiştirme!

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni dönemde öğretmen kalitesinin artırılacağını belirterek “Üniversite eğitiminden atamaya kadar olacak süreci YÖK ile koordine edeceğiz” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bakan Tekin, aralarında AKŞAM Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın da bulunduğu gazetecilere açıklamada bulundu.

 

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programında gazetecilerle ilk kez bir araya geldi. Bakan Tekin, "Yaklaşık 20 yıldır Milli Eğitimin ve yükseköğretimin içindeyim, eğitimden hiç kopmadım. Eğitimi sürekli takip ettim" dedi. Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu eğitimin niteliğini artıracak projelere odaklanılacağına dair açıklamasının detaylarını da anlattı. Ana hedeflerinin öğretmen yetiştirme süreçlerine odaklanılması olduğunu belirten Tekin, öğretmenlerin istihdamı öncesinde, yükseköğretim kurumlarında yetiştirilmesi, istihdam sonrasında da hizmet içi eğitimler ile niteliklerinin arttırılması konusunu önemsediklerini belirtti. Tekin, "Sunduğumuz projeksiyonu hayata geçirebilirsek Türkiye'deki eğitim sistemine çok ciddi katkı yapacak" diye konuştu. YÖK ve MEB ortaklığındaki bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Tekin, "Öğretmen yetiştirmeyle ilgili süreci lisans eğitiminden başlayıp adaylık sürecini tamamlayıp atama sonrasına kadar hep beraber koordine edeceğiz" dedi.

GÜÇLÜ EKİP KURUYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimler arasında daha güçlü bir koordinasyon sağlamak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Tekin, güçlü bir ekip kuracaklarını söyledi. Tekin, deprem bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin 22 il kapsamında isteğe bağlı yer değiştirme sürecinin başladığını hatırlattı. Tekin, yer değiştirmelerde deprem bölgesindeki öğretmenler için pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek şöyle devam etti: "Yer değiştirmek istediği halde değiştiremeyen arkadaşlar, tekrar başvurabilecek. İstediği yere atanamazsa, bütün değişimler bittikten sonra deprem bölgesindeki arkadaşlarımız için belli koşullarda yeni mekanizma kurduk."

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.