1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Optimar'ın tarikatlar anketinden dikkat çeken sonuç
Optimar'ın tarikatlar anketinden dikkat çeken sonuç

Optimar'ın tarikatlar anketinden dikkat çeken sonuç

Optimar'ın yaptığı araştırmaya göre toplumun yüzde 57.2'si tarikatların toplum için zararlı olduğunu ve kapatılması gerektiğini düşünüyor. AK Parti tabanının yüzde 46.9'u da tarikatların kapatılmasını istiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- İktidara yakınlığıyla bilinen Optimar, her ay yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Ankette “Cemaat ve tarikatlar hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 57,2’lik çoğunluk “Toplum için zararlılar, yasaklanmalı” yanıtını verdi. 'Ne faydalı ne zararlıdırlar' diyenlerin oranı yüzde 14.7 olurken “Toplum için faydalılar, olması gerekir” diyenlerin oranı yüzde 11.6’da kaldı.

Araştırmadta, cemaat ve tarikatların yasaklanması gerektiğini savunanların oy verdikleri partilere göre dağılımı da yapıldı. Buna göre 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye oy vermiş olanlarde 46.9'u tarikatların yasaklanmasını istedi. Bu oran MHP’de yüzde 68’e CHP'de ise yüzde 70'e çıktı.

Tarikatların denetlenmesini isteyen AK Partililerin oranı CHP'den yüksek
Tarikatların denetlenmesini isteyen AK Partililerin oranı CHP'den yüksek

 DENETLEME İSTEYEN AK PARTİLİLERİN ORANI CHP SEÇMENİNDEN FAZLA

 Ankette “Cemaat ve tarikatları denetleyen bir kurum olmalı mı?” sorusuna yüzde 65.9 oranında “Evet” yanıtı verildi. Bu soruyu ‘evet’ diyerek yanıtlayan AK Partililerin oranı yüzde 67.8 çıktı. CHP'de ise bu oran yüzde 67.3'te kaldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.