1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Osman Öcalan'ın cenazesi konusunda ters düştüler
Osman Öcalan'ın cenazesi konusunda ters düştüler

Osman Öcalan'ın cenazesi konusunda ters düştüler

Osman Öcalan'ın cenazesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu ters düştü

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti MKYK'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceği tartışıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili "Bürokratlar getirilmemesinin doğru olacağını söylüyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu fikre karşı çıkıp "Bürokratların kararına göre hareket etmeyelim. Kendi aramızda bir değerlendirme yapıp ona göre karar verelim." diyerek konuyu kapattı.

Koronavirüs tedavisi gördüğü Erbil'de yaşamını yitiren PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceği AK Parti MKYK toplantısında gündeme geldi.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre MKYK toplantısında bir milletvekili, ailenin cenazenin Türkiye'ye getirilmesi yönünde talebi olduğunu hatırlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Bu konuyu değerlendirdik, bürokratlar getirilmemesinin doğru olacağını söylüyor." dedi.

 

Bunun üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri, cenazenin getirilmesinin daha doğru olacağını, Osman Öcalan'ın son dönemde PKK tarafından hain ilan edildiğini, Kürtlere mesaj vermesi için TRT ekranlarına çıkarıldığını dile getirdi. Bazı MKYK üyeleri de "Abdullah Öcalan'ı ne yapacağız, ölünce buraya gömülmeyecek mi?" diye sordu.

Herkesin görüş ve önerilerini dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bakan Soylu'nun "Bürokratlar istemiyor" sözlerine atıfta bulunarak "Bürokratların kararına göre hareket etmeyelim. Siyasi olarak kendi aramızda bir değerlendirme yapıp, ona göre karar verelim" diyerek konuyu kapattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.