1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Otizmli ikizlerin hedefi Dünya Şampiyonluğu
Otizmli ikizlerin hedefi Dünya Şampiyonluğu

Otizmli ikizlerin hedefi Dünya Şampiyonluğu

17 yaşındaki ikizler Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül’ün Türkiye şampiyonluğu, Avrupa 4’üncülüğü ve dünya 5’incilikleri bulunuyor. İkizlerin şimdiki hedefi ise, ‘Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’nda Türk bayrağını göndere çekmek

A+A-

Erzurum Güncel- Dünyanın tek otizmli ikiz milli kayakçıları 17 yaşındaki Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül, katılacakları 'Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'na Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde hazırlanıyor.

Doğduklarında iki buçuk ay kuvözde yaşam savaşı veren otizmli ikizlerin Özel Sporcular dalında pek çok Türkiye şampiyonluğu, Avrupa 4'üncülüğü ve dünya 5'incilikleri bulunuyor. Antrenörleri Serhat Murat ve Önder Türkmen, "Mart ayında Avusturya'da yapılacak Dünya Özel Sporcular Kayak Şampiyonası'ndan birincilik çıkaracaklarına inanıyoruz" dedi.

Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Gençlik Spor Kulübü'nün lisanslı kayak sporcuları olan ikizler, günde yaklaşık 5 saat çalışıyor.

GÜNDE 5 SAAT ÇALIŞMA
Fethiye Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden emekli mühendis Nesrin Kaya Bingül çiftinin çocukları Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Mart'ta yapılması planlanan şampiyona için oldukça iddialı.

Zeynep ve Murat ile gece - gündüz şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen antrenör Serhat Murat Türkmen, "Zeynep ve Murat 6 yaşından beri kayağın içinde. Son 10 yıldır profesyonel olarak yapıyorlar. İkizlerimiz 10 yıldır kayak yapıyor ve 5 yıldır kendi kategorilerinde Türkiye şampiyonu. Zeynep dünya kupasında 4'üncü oldu. Şu an ki hedefimiz birincilik" dedi.

 

Antrenör Önder Türkmen de, "Sporcularımız çok azimli. 2022 yılı hedefleri oldukça büyük" dedi. "Meleklerim" dediği otistik çocukları ile gurur duyduğunu söyleyen Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, çocuklarının gittikleri her yerde olduğu gibi dünya şampiyonasının yapılacağı Avusturya'da da Türk bayrağını göndere çekeceğine inandığını belirtti.

'BİRİ 5, DİĞERİ 10 YAŞINDA BABA DEDİ'
BABA Bingül, "Çocuklarım 7 aylık 1 kilo 300 gram doğdular. Kuvözde yaşam yavaşı verdiler. Doktorlar yaşatmak için çok mücadele etti. 2 buçuk yaşına kadar tedavi yaptırdık. Fark etmesek gözleri kör olacaktı. 3 aylıkken göz ameliyatı oldular. 1 buçuk yıl fizik tedavilerini yaptırdık. Aslında 2 buçuk yaşında hayata bağlandılar. Oğlum 5 yaşında, kızım 10 yaşındayken baba diyebildi. Jimnastik ve kayakla hayata tutundurmaya çalıştık. Milli formayı giymeleri de tesadüf olmadı. 12 yıl mücadele gösterdiler" dedi.

ERDOĞAN CANKUŞ/ Yeni Asır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.