1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ÖTV ile fiyatlar düştü, fırsatçılar ikinci el araçlar için harekete geçti
ÖTV ile fiyatlar düştü, fırsatçılar ikinci el araçlar için harekete geçti

ÖTV ile fiyatlar düştü, fırsatçılar ikinci el araçlar için harekete geçti

Sıfır otomobillerde ÖTV rakamlarının güncellenmesiyle birlikte tüm markalar bazı otomobillerde fiyatlarını düşürdü. Ancak ikinci ele bu durum hemen yansımadı. Aksine bazı kişiler fiyatları sıfırlardan 40-50 bin lira daha yüksek yazmaya başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin piyasada sıfır araç olmadığını, bu nedenle ikinci elde fiyatların yüksek seyrettiğini söyledi. Galerici Cumhur Halıcı ise şahısların otomobil alarak fiyatları artırıp fırsatçılık yaptığını belirtti. Sıfır otomobillerde Özel Tüketim Vergisi matrahları yeniden düzenlendi. Bu sayede birçok otomobil ÖTV alt dilimine dahil oldu. Böylece fiyatlarda 50-60 bin lira arasında düşüşler gerçekleşti.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, satışları rekorlar kıran sıfır otomobil piyasasına daha da canlılık katacak olan bu gelişme sonrasında ikinci el piyasasında beklenen düşüş henüz gerçekleşmedi. Bayilerin 300 bin liralık otomobillerin fiyatlarını 250 bin liraya kadar düşürmesine rağmen fırsatçılık peşinde koşan ikinci el kurnazları kullanılmış otomobilleri 50 bin lira daha fazlaya satmaya devam ediyor.

İlan sitelerine girildiğinde birçok ilanda fiyatların değiştirilmediği, ekstraları olduğu iddiasıyla 50-60 bin lira fazladan fiyatla satıldığı görülüyor. Hatta 2020 model yani 1 yaşını aşmış otomobillerin de fiyatları sıfırlarından daha yüksek yazılmaya başlandı.

OTOMOBİL ALIRKEN DİKKAT EDİN

İkinci el otomobil alırken sıfır fiyatlarını araştırarak rayiç bedeli ortaya çıkarmanız gerekiyor. Sıfırından daha pahalıya satılan otomobili almak yerine bayilere giderek ilk sahibi olacağınız aracı alabilirsiniz. Böylece hem garanti şartlarından eksiksiz yararlanmış olursunuz. Ayrıca sıfır otomobilin ilk kullanıcısı olacağınız için daha önceden otomobilde bir sorun yaşanmış mı yaşanmamış mı gibi sorular aklınıza takılmaz.

"VATANDAŞ STOKLUYOR"

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, vatandaşların otomobilleri yatırım aracı olarak gördüğünü ve stokladığını söyledi. Şahin, galericilerin ellerinde otomobil bulundurmadığını, bayilerde de otomobil kalmadığını ancak satışa çıkan otomobilleri vatandaşların alarak yatırım aracı olarak kullandığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.